Ga naar de inhoud
Home » Do It Yourself » Roomspray: zelf spray maken met etherische olie

Roomspray: zelf spray maken met etherische olie

etherische olie spray maken

Er zijn verschillende redenen waarom je een roomspray zou willen maken:
 
Geur: Een roomspray kan gebruikt worden om een aangename geur aan een ruimte te geven. Etherische oliën hebben natuurlijke geuren en kunnen helpen om de lucht op te frissen en een kalmerende of opbeurende sfeer te creëren, afhankelijk van de gebruikte oliën.
 
Luchtverfrisser: Een roomspray kan gebruikt worden om onaangename geuren te neutraliseren en de lucht te zuiveren. Etherische oliën hebben antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen en kunnen helpen om bacteriën, virussen en schimmels in de lucht te doden.
 
Emotionele ondersteuning: Etherische oliën hebben invloed op ons limbische systeem, dat verantwoordelijk is voor onze emoties en ons geheugen. Een roomspray kan helpen om ons humeur te verbeteren, stress te verminderen en ons te helpen ontspannen.
 
Natuurlijk alternatief: Een roomspray op basis van etherische oliën is een natuurlijk alternatief voor commerciële luchtverfrissers, die vaak synthetische geuren bevatten en schadelijke chemicaliën kunnen uitstoten.
 
Het maken van een roomspray met etherische oliën is dus een gezonde, natuurlijke en effectieve manier om de lucht in huis op te frissen, onaangename geuren te neutraliseren en ons te helpen ontspannen en ons humeur te verbeteren.

zelf luchtverfrisser spray maken

Om een roomspray te maken van etherische olie heb je het volgende nodig:
 
Benodigdheden:
 

 
Stappen:
 

  • Vul de spuitfles voor ongeveer 3/4 met gedestilleerd water of gedemineraliseerd water. Dit is de basis van je roomspray.
  • Voeg 1-2 eetlepels alcohol toe aan de spuitfles. Dit helpt de etherische olie beter te mengen met het water en verlengt de houdbaarheid van de spray.
  • Voeg nu 10-20 druppels etherische olie toe aan de spuitfles, afhankelijk van hoe sterk je de geur wilt hebben. Je kunt één soort etherische olie gebruiken of meerdere oliën combineren om een unieke geur te creëren. Schud de fles goed om de ingrediënten te mengen.
  • Test de geur door een kleine hoeveelheid op een stukje stof of in de lucht te spuiten. Pas de hoeveelheid etherische olie aan tot je de gewenste sterkte bereikt.
  • Bewaar de roomspray op een koele, donkere plaats en schud de fles voor gebruik om de ingrediënten opnieuw te mengen.

 
Opmerking: Het is belangrijk om alleen pure etherische oliën te gebruiken die geschikt zijn voor aromatisch gebruik. Vermijd synthetische geurstoffen of oliën die niet bedoeld zijn voor inname of topisch gebruik.
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken