Ga naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Welke Etherische Olie bij Verkoudheid?

Welke Etherische Olie bij Verkoudheid?

Het is koud buiten, de r zit weer in de maand. Mensen hebben griep en zijn verkouden. We komen er niet meer onderuit, het snottenbellen-seizoen lijkt definitief geopend. Van snotneus tot keelpijn: etherische oliën kunnen jou bij een verkoudheid op een hele prettige en natuurlijke manier ondersteunen. Benieuwd welke etherische oliën bij verkoudheid jouw klachten kunnen verlichten? In deze blog lees je alles over aromatherapie bij verkoudheid!

Wat is verkoudheid?

Een verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, keel en bijholten. Verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus. Er zijn meerdere virussen die een verkoudheid tot gevolg hebben. Als je een paar keer achter elkaar verkouden bent, is dat steeds door een ander virus. Virussen verspreiden zich gemakkelijk via de adem en de handen.

Klachten verkoudheid

Door de ontsteking wordt het slijmvlies (huid met een laagje slijm) in je neus en keel dikker en het gaat meer slijm (snot) maken. De neus kan daardoor dicht gaan zitten. Het snot kan uit de neus komen of achter in de keel komen. Je kunt dan een verstopte neus, snotneus of minder gaan ruiken. Niezen, hoesten, keel- en oorpijn behoren ook tot de veelvoorkomende klachten van verkoudheid.

Immuunsysteem boosten

Hoe voorkom je verkoudheid? Een verkoudheid helemaal voorkomen is eigenlijk niet te doen. Wat we wel kunnen proberen is onze weerstand te verhogen, zodat we minder vatbaar zijn voor virussen. Onderstaande producten kunnen daaraan bijdragen, maar let op: ze werken ondersteunend voor je gezondheid. Het zijn geen wondermiddelen, je kan nog steeds grieperig of verkouden worden.
 
Etherische olie immuunsysteem: is een fijne mix van etherische oliën die een anti-virale en desinfecterende werking hebben. Het is een fijne olie om te gebruiken en heeft een frisse geur. Mocht je grieperig of verkouden zijn is het ook een erg fijne olie om te gebruiken.
Roll-on High Immune: kan je gebruiken bij keelpijn en verkoudheidsklachten. Smeer de roller over je keel en voel de verlichting.
High immuun roomspray: is een ‘must have’ voor iedereen die virussen en ander ziekmakend gespuis op een natuurlijke manier de baas wilt zijn.

11 Enkelvoudige etherische oliën bij verkoudheid

Gaan deze etherische oliën jouw verkoudheidsklachten oplossen? Nee, jammergenoeg niet. Maar de oliën kunnen jou op een natuurlijke manier ondersteunen. Deze 11 enkelvoudige etherische oliën hebben een antivirale, antiseptische of slijmoplossende werking bij verkoudheid:
 
Benzoë: helpt bij veel ademhalingsklachten en zuivert letterlijk de lucht.
Citroen: versterkt het immuunsysteem.
Eucalyptus: heeft een aantal eigenschappen die de symptomen van verkoudheid en griep helpen verlichten.
Grove den: wordt vaak ingezet voor de behandeling van verkoudheid- en griepsymptomen, en pijnlijke en vermoeide spieren.
Niaouli: wordt in huis verspreid om ziekte tijdens het verkoudheid- en griepseizoen buiten de deur te houden.
Oregano: is een sterk antiseptisch middel en kan dus worden ingezet bij allerlei infecties.
Ravensara: is antiviraal, antibacterieel en is daarom een goede olie om te verdampen als er griep heerst.
Rosalina: is perfect voor hele jonge kinderen (vanaf 3 maanden) bij verkoudheid en griep.
Tea Tree: is bijzonder schimmel- en bacteriedodend en wordt daarom bij allerlei infectieziekten toegepast.
Tijm: om verstopte sinussen te verlichten.
Zilverspar: bij griep verschijnselen en verkoudheid.

Kant-en-klare producten op basis van etherische olie bij verkoudheid

Natuurlijk hebben we ook een aantal kant-en-klare producten die je kunt gebruiken bij verkoudheid. Denk bijvoorbeeld aan:
 
Cough & Sniffs: is de blend die je kunt gebruiken als er griep en verkoudheid heerst. Verdamp de Cough and Sniffs blend in perioden dat er veel verkouden neusjes zijn. De gekozen etherische oliën kunnen je weerstand verhogen en je beschermen tegen de ziekmakende bacillen. Om extra gebruik te maken van de kwaliteiten van de etherische oliën kun je een druppeltje Cough and Sniffs blend op een wattenschijfje doen en dat bij je in bed leggen.
Breath – etherische olie verkoudheid: is geschikt om je te ondersteunen als je verkouden bent of pijn in je hoofd hebt. Maar ook als je behoefte hebt aan een ‘opfris momentje’ bijvoorbeeld onderweg in de auto of trein of in een ziekenhuis. De 100% natuurzuivere etherische oliën werken verfrissend en helpen je immuunsysteem om weer snel op te knappen.
Epic Longbalsem: breng je aan op de borst en rug tijdens verkoudheid en hoesten. Door de warmte van je lichaam verdampen de etherische oliën en adem je die in. Rechtstreeks naar de longen. De vastzittende hoest komt los en de ontspannende werking van de verschillende etherische oliën werken weldadig op je hele systeem.
Eucalyptus & More badolie: om te gebruiken als je je ziek of grieperig voelt. Ga niet in bad als je koorts hebt, maak dan een verkoelend voetbad met een scheutje Eucalyptus & More en wat Himalayazout.
Sneeze badzout: helpt als je last hebt van een griepje over als je verkouden bent. De etherische oliën openen je holtes en zetten het zelfgenezend vermogen van je lichaam aan, zo zal je je snel weer beter voelen.
Sinus Clear inhaler: om je luchtwegen te openen bij een verkoudheid. Maar de ingrediënten van deze inhaler helpen ook om je immuunsysteem te ondersteunen, zodat je snel weer opknapt.

Verkoudheid kind

Hebben je kinderen een (flinke) verkoudheid te pakken? Gebruik dan de Cough & Cold (vanaf 6 maanden) of de Verkouden Neusjes (vanaf 2 jaar).
 
Bij kinderen jonger dan 6 jaar adviseren wij sowieso om geen eucalyptus, kaneel of pepermunt te gebruiken.
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 46 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken