Ga naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Welke etherische olie voor ontspanning?

Welke etherische olie voor ontspanning?

In deze blog vertellen we wat ontspanning en stress is, waarom het belangrijk is om te ontspannen, hoe je kunt ontspannen bij stress, welke etherische oliën kunnen bijdragen aan ontspanning en hoe je kunt ontspannen met etherische oliën?

Wat is ontspanning en stress?

Ontspanning is een toestand van verminderde fysieke en mentale spanning of stress. Het is een toestand waarin het lichaam en de geest zich rustig en kalm voelen. Wanneer we ontspannen, zijn we vrij van spanning, angst en stress. Stress is een reactie van het lichaam op een uitdagende of bedreigende situatie. Het kan worden veroorzaakt door zowel fysieke als psychologische factoren en kan verschillende symptomen veroorzaken, zoals verhoogde hartslag, verhoogde ademhaling, gespannen spieren, angst en een verhoogde bloeddruk.

Waarom is het belangrijk om te ontspannen?

Het is belangrijk om te ontspannen omdat het een cruciale rol speelt in het behoud van onze fysieke, mentale en emotionele gezondheid en welzijn. Wanneer we niet genoeg tijd nemen om te ontspannen, kunnen we ons gestrest, angstig, vermoeid en overweldigd voelen, wat kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.
 
Hier zijn enkele redenen waarom ontspanning belangrijk is:
 
Vermindert stress: Ontspanning helpt bij het verminderen van stress en spanning in het lichaam en de geest, wat kan leiden tot een verhoogd risico op gezondheidsproblemen zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en burn-out.
 
Verbeterde slaap: Ontspanning kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een betere fysieke en mentale gezondheid.
 
Vermindert angst en depressie: Ontspanning kan helpen bij het verminderen van angst en depressie door het verminderen van de fysieke en mentale symptomen die vaak gepaard gaan met deze aandoeningen.
 
Verbeterde cognitieve functie: Ontspanning kan bijdragen aan een betere cognitieve functie, zoals concentratie, geheugen en creativiteit.
 
Verbeterde immuniteit: Ontspanning kan helpen bij het verbeteren van de immuniteit door het verminderen van de stressrespons en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
 
Kortom, het nemen van voldoende tijd om te ontspannen is essentieel voor het behoud van een gezonde en evenwichtige levensstijl.

Hoe ontspannen bij stress?

Er zijn verschillende manieren om te ontspannen en stress te verminderen. Hier zijn enkele tips om te ontspannen bij stress:
 
Ademhalingsoefeningen: Probeer diep en langzaam te ademen, waarbij je je concentreert op het inademen van lucht door je neus en het uitademen door je mond. Ademhalingsoefeningen kunnen helpen om de hartslag te vertragen en de bloeddruk te verlagen.
 
Yoga of stretching: Yoga of stretching kan helpen om de spieren te ontspannen en de spanning in het lichaam te verminderen. Dit kan ook helpen om de geest te kalmeren en te ontspannen.
 
Meditatie: Meditatie kan helpen om de geest te kalmeren en te ontspannen door te focussen op de ademhaling of op een specifiek object of woord.
 
Massage: Massage kan helpen om de spieren te ontspannen en de spanning in het lichaam te verminderen. Dit kan ook helpen om de geest te kalmeren en te ontspannen. Een fijne massage olie om te gebruiken is: massage olie ontspanning.
 
Luisteren naar muziek: Luisteren naar rustgevende muziek kan helpen om de geest te kalmeren en te ontspannen.
 
Ga naar buiten: Wandelen in de natuur of gewoon buiten zijn kan helpen om de geest te ontspannen en te kalmeren.
 
Praat met iemand: Het praten met een vriend, familielid of therapeut kan helpen om stress te verminderen en emoties te verwerken.
 
Gebruik etherische oliën: Etherische oliën kunnen een ontspannend effect hebben en kunnen worden gebruikt als onderdeel van een ontspannende routine.
 
Het is belangrijk om te onthouden dat verschillende ontspanningstechnieken voor verschillende mensen werken, dus het kan nodig zijn om verschillende technieken uit te proberen om te zien wat het beste werkt. Probeer ook regelmatig tijd vrij te maken om te ontspannen en stress te verminderen.

Welke etherische olie voor ontspanning?

Er zijn verschillende etherische oliën die kunnen helpen bij ontspanning. Hier zijn enkele van de meest populaire:
 
Lavendelolie: Dit is waarschijnlijk de meest bekende etherische olie voor ontspanning. Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen om stress en angst te verminderen.
 
Kamilleolie: Kamilleolie kan helpen om de geest te ontspannen en angst te verminderen. Het kan ook helpen bij het slapen en het verminderen van slaapproblemen.
 
Bergamotolie: Bergamotolie kan helpen om een gevoel van ontspanning te bevorderen en kan ook helpen bij het verminderen van stress en angst.

Ylang-ylangolie: Ylang-ylangolie kan helpen bij het verminderen van stress en spanning en kan ook helpen om de stemming te verbeteren.
 
Patchouli-olie: Patchouli-olie kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en kan ook helpen bij het verminderen van angst en depressie.

Er zijn veel verschillende soorten etherische olieblends (krachtige combinaties) om te ontspannen beschikbaar, elk met hun eigen unieke mix van oliën en specifieke toepassingen.
 
Happy home – Relax & Cozy: Lekker cocoonen op de bank, heerlijk ontspannen na een drukke dag. Relax and Cozy is zo zoet en diep dat je je kunt laven in rust, ontspanning en gezelligheid. Laat die zucht van verlichting en laat de afgelopen dag van je af glijden. Je bent nu lekker thuis en geniet van je welverdiende rustmoment.
 
Happy home – Zen & Silence: Kom bij jezelf en ontspan. Zet alle beslommeringen van je af en kom in je innerlijke stilte. Daar, kan je trouwens in je innerlijke stilte, ook al de antwoorden op je vragen vinden! Een mystieke geur die heel goed kan worden gebruikt als je Yoga beoefend of mediteert.
 
Calming – Lekker Slapen: Deze geur zorgt voor een diepe ontspanning en innerlijke rust. De Melisse is van oudsher bekend om haar ontspannende eigenschappen. Patchouli zet je in je centrum waardoor je je veilig voelt. Natuurlijk mogen Lavendel en Lavendin niet ontbreken. Kortom, een heerlijk geurfrequentie die zorgt voor een hoog Zen-gevoel.

Zonder zorgen – Lekker Slapen: Als je je veel zorgen maakt, je gedachten gaan met je op de loop en je kunt je niet meer losmaken van de gedachtenstroom. Als angsten je hart beklemmen, dan is deze geurfrequentie een geschikte keuze. De opgebouwde spanning kan zich ontladen en je hartgebied krijgt weer ruimte en je kunt ontspannen.
 
Silence – Burn out: Tijdens een periode van een burn out komen er heel veel vraagstukken naar boven. Je piekert je een ongeluk en je komt maar niet verder. Antwoorden vind je niet en hierdoor komt je hoofd niet tot rust, wat ook weer veel onrust veroorzaakt. Je voelt je hierdoor nog slechter en je raakt nog meer weg bij jezelf. Stilte dat is wat je nodig hebt, je hoofd even ‘uit’ zetten.
 
Be Chill – aromatherapie zwangerschap: Voel je je gestrest? Ben je nog aan het werk en ben je als je thuis komt afgepeigerd? Voor de nodige ontspanning en fijn om te gebruiken voor het naar bed gaan. De gekozen etherische oliën zorgen voor ontspanning en is geschikt om te gebruiken voor het slapen gaan.

Hoe ontspannen met etherische olie?

Etherische oliën kunnen een ontspannend effect hebben en kunnen worden gebruikt als onderdeel van een ontspannende routine. Hier zijn enkele manieren om etherische oliën te gebruiken om te ontspannen:
 
Aromatherapie diffuser: Gebruik een aromatherapie diffuser om etherische oliën in de lucht te verspreiden. Kies een etherische olie die bekend staat om zijn ontspannende eigenschappen, zoals lavendel, kamille, bergamot of jasmijn.

Massageolie: Meng een paar druppels etherische olie met een draagolie, zoals amandelolie of jojoba-olie, en gebruik het mengsel als massageolie. Masseer de olie in de huid om spanning in de spieren te verminderen. Bekijk eventueel onze kant-en-klare massage producten.
 
Voeg etherische olie toe aan een warm bad: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een warm bad. Kies een ontspannende etherische olie, zoals lavendel of ylang-ylang, om te helpen kalmeren en ontspannen. Bekijk eventueel onze kant-en-klare bad-en doucheproducten, voor een specifiek badproduct om te ontspannen adviseren wij de ontspannen badolie.
 
Gebruik een roller: Breng een mengsel van etherische olie en draagolie aan op een roller en rol het over je polsen, achter je oren en op andere drukpunten van het lichaam. Prettige rollers om te gebruiken zijn de pull in, rust in je hoofd roller of de roll on relax. Wil je weten hoe je zelf zo’n roller maakt lees dan onze blog: Etherische olie roller recept, hoe zelf olie roller maken?
 
Gebruik een kompres: Maak een warm of koud kompres en voeg een paar druppels etherische olie toe. Plaats het kompres op het voorhoofd of op andere delen van het lichaam die gespannen zijn.
 
Het is belangrijk om te onthouden dat etherische oliën sterk geconcentreerd zijn en dat sommige oliën niet geschikt zijn voor zwangere vrouwen, kinderen of mensen met bepaalde medische aandoeningen. Be chill is een etherische olie die je veilig kunt gebruiken om te ontspannen tijdens je zwangerschap en koele pinguïn is geschikt om toe te passen bij kinderen vanaf 2 jaar. Volg altijd de aanwijzingen op het etiket en gebruik etherische oliën met de nodige voorzichtigheid en verantwoordelijkheid. Neem vooral contact op als je vragen hebt over het gebruik van etherische oliën.
 

Andere blogposts

Het Verkennen en Versterken van je Chakra’s Systeemtherapie: Een benadering voor gezinnen en individuen Het Diepgaande Proces van Familieopstellingen Verdiep je in Aroma Touch Massage 7 Verschillende soorten Rust en Etherische oliën Boost je Welzijn: Ayurveda en Etherische Oliën Human Design en de Kracht van Etherische Oliën Etherische Oliën: Natuurlijke Ondersteuning bij Verschillende Klachten Trauma: herken de signalen en vind genezing Etherische Oliën bij Chemotherapie Hoe Etherische Oliën Kunnen Helpen bij ADHD Etherische oliën in Traumatherapie Mag je als christen etherische olie gebruiken? De pendel: Geloofwaardigheid en Praktische Gids Inzichtkaarten: Nieuw Tijdperk van Zelfontdekking De Biotensor: Alles Wat Je Moet Weten Etherische Oliën voor Honden: Veiligheid & Voordelen Een Verkwikkend Bad met Etherische Oliën Een Gids voor het Voelen van Energie Slaaptips: Etherische Oliën & Aroma Diffusers Ontdek de Rustgevende Kracht van Geuren Tips en Tricks: Een Gids voor Meditatie Etherische Oliën in Diverse Coachingstrajecten Positieve Energie Voelen en Uitstralen met Etherische Oliën Aura’s & Etherische Oliën: Energetische Wellness Ontcijferd Verlicht Verkoudheid Bij Kinderen Met Etherische Oliën Etherische Oliën voor Verlichting van Gewrichts- en Spierpijn Bevrijd jezelf van Negatieve Energie Etherische olie om te aarden Vision Board: Maak je Dromen Zichtbaar en Realiseer ze! Het gebruik van etherische olie roll-ons Een Terugblik op Afgelopen Jaar: Reflectie en Groei Positieve Intenties: Een Gids voor Zelfliefde en Groei Etherische Oliën tijdens de Overgang, Menstruatiepijn en PMS Welke etherische olie is ontstekingsremmend? Gourmetlucht uit je huis met etherische oliën Verlichting en liefdevolle verzorging: Welke etherische olie voor baby? Pure Tederheid: Welke olie gebruiken voor babymassage? Etherische Oliën tegen Winterdepressie Verwen Je Huid: Zelf Dagcrème Maken met Shea Butter! Verdiep je in Etherische oliën: Must-Read Boeken! Inchecken bij Jezelf: Zelfzorg met Etherische Oliën Kruidnagelolie: Natuurlijke Boost voor Gezondheid De Kracht van Rozemarijn olie Welke etherische olie voor zelfvertrouwen? Etherische Oliën bij Voetreflexologie Welke etherische olie voor honden? Auraspray: De Wereld van Etherische Oliën Ontdekken Welke etherische olie voor HSP? Welke verschillende soorten etherische olie zijn er? Energetische Reiniging met Etherische Oliën Etherische Oliën voor Examenvrees Etherische olie voor de herfst Energieke start: Etherische oliën voor school Tea Tree Olie: Natuurlijke huidverzorging Reed diffuser maken met etherische oliën Pepermunt olie: voor een goede buikgezondheid Zelf zeep maken met etherische oliën Zeg vaarwel tegen cellulitis met etherische oliën! Wagenziekte: Hoe kan je reisziekte beperken? De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie Hydrolaten: Natuurlijke verzorging en verfrissing! Biologisch tuinieren met etherische olie Zelf bodybutter maken met etherische olie Diffuser – interessante feiten en weetjes! Aromatherapie – interessante feiten en weetjes! Etherische olie in de sauna Welke etherische olie bij yoga? Aromatherapie in de zorg Etherische olie bij sterven, rouw en verdriet Etherische olie tegen stress en angst Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie Voorjaarsmoeheid: symptomen, oorzaak en tips! Etherische olie van De Groene Linde vs. Young Living? Geurolie voor diffuser, kaarsen en brander Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten Ontspannen in bad: welke etherische olie in bad? Beste etherische olie voor diffuser! Massage olie maken met etherische olie Zelfmassage: hoe kun je jezelf een massage geven? Spierpijn: etherische olie spieren en gewrichten Etherische olie: wat helpt tegen menstruatiepijn? Etherische olie: wat helpt tegen hooikoorts? Etherische olie voor energie: welke geur geeft energie? Etherische oliën combineren: welke etherische oliën mengen? Etherische olie hormoonbalans: hoe hormonen in balans brengen? Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap? Etherische olie meditatie: Mediteren met etherische olie Diffuser etherische olie: welke aroma diffuser? Etherische olie voor kinderen Roomspray: zelf spray maken met etherische olie Etherische olie voor de was Schoonmaken met etherische olie Welke etherische olie voor ontspanning? Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken? Hoe gebruik je etherische olie? Draagolie – Welke basisolie gebruik je voor etherische olie? Welke etherische olie past bij mij? Welke etherische olie voor welke kwaal Natuurlijke gezichtsverzorging: Wat is een goede skincare routine? Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën Zelf geurkaars maken – Hoe maak je geurkaarsen? DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad? Etherische olie om beter te slapen Etherische olie voor concentratie Welke etherische olie bij verkoudheid? Wat doet de volle maan met je? Gebruiksaanwijzing: Hoe werkt een diffuser? Welke draagolie voor etherische olie en wat is draagolie?
De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 46 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken