Ga naar de inhoud
Home » Spiritueel » Wat doet de volle maan met je?

Wat doet de volle maan met je?

Werken met de energie van de maancyclus. Er zijn mensen gefascineerd door de werking van de maan en er zijn mensen die er niks van willen weten. Feit is dat de maan erg krachtig is en we kunnen de energie van de maan allemaal (bewust of onbewust) opmerken. Enkele krachten of effecten zijn wetenschappelijk aangetoond, andere zijn meer spiritueel van aard.

Wat is volle maan?

Wat betekent volle maan? Een volle maan lijkt vanaf de aarde rond. ‘Volle maan’ wordt ook wel één van de schijngestalten van de maan genoemd. Oftewel de maan staat op dat moment, vanaf de zon gezien, aan de andere kant van de aarde. De verlichte helft van de maan staat naar de aarde toegekeerd. Hierdoor is de maan vanaf de aarde volledig zichtbaar, waardoor de maan volmaakt rond lijkt. Hoe vaak is het volle maan? De maan draait om de aarde heen, daardoor komt een volle maan ongeveer een keer per maand voor.

Wanneer is het volle maan?

8 november 2022 – 12:02:46
8 december 2022 – 05:09:48
7 januari 2023 – 00:09:55
5 februari 2023 – 19:30:44
7 maart 2023 – 13:42:49
6 april 2023 – 06:37:18
5 mei 2023 – 19:36:47
4 juni 2023 – 05:43:56
3 juli 2023 – 13:40:30
1 augustus 2023 – 20:33:26
29 september 2023 – 11:58:21
28 oktober 2023 – 22:24:27
27 november 2023 – 10:16:41
28 december 2023 – 01:33:43
 
Voor de actuele maanstanden: https://www.kalender-365.nl/maan/maanstanden.html

Volle maan energie

De maan is behoorlijk krachtig. De meest bekende functie van de maan is haar invloed op de cyclus van eb en vloed. Wij mensen bestaan voor 50-70% uit water. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat de maan ook effect heeft op ons lichaam en onze emoties. Dit wordt mede veroorzaakt door een wisseling in de balans van mannelijke energie (de zon – yang) naar vrouwelijke energie (de maan – yin) tijdens de maancyclus. De yin-energie trekt tijdens volle maan het hardst aan het water op aarde. Omdat je grotendeels uit water bestaat, zul je rond deze periode versterkte emoties voelen.

Klachten volle maan

Wat doet de volle maan met je? De volle maan versterkt alles, het heeft effect op je emoties, gedachten en situaties. Piekeren, angstige gevoelens of negatieve gedachten worden door de volle maan energie versterkt. Daarentegen worden positieve gedachten en emoties ook versterkt. Als HSP – hoog sensitief persoon ben je extra gevoelig voor de kracht van de volle maan.

Onrustig slapen bij volle maan

Veel HSP – hoog sensitieve personen slapen op dagen rond de volle maan slecht of onrustig. Deze personen nemen bewust en onbewust meer waar dan niet hoog gevoelige personen. Volle maan nachten kunnen dan vreselijk zijn. Je kunt maar niet de slaap vatten, je voelt elke kreukel in het hoeslaken en ziet het heldere maanlicht je slaapkamer verlichten. Hoe graag je ook wilt slapen. Draaien, woelen, deken op, deken af…onbegrip van je wederhelft. Je snapt het zelf ook niet helemaal, maar je hoofd en lijf kunnen de rust niet vinden. Je slaapt ronduit slecht. En als je slaapt, dan droom je heel heftig of krijg je een nachtmerrie.

Hoofdpijn bij volle maan

Het is bekend dat je tijdens volle maan last kunt krijgen van hoofdpijn. Of je HSP bent of niet; iedereen kan dit in meer of mindere mate ervaren. Als hoog sensitief persoon ervaar je het alleen dubbel zo intens. Je bent gauw overprikkelt en sociale aangelegenheden zijn vaak te veel.

Zintuigen en intuïtie bij volle maan

En de maanenergie bevordert je zintuigen en je intuïtie. Zo voel je dingen nog beter aan tijdens de dagen rond de volle maan. Je kan dit merken aan dat je meer aanvoelt vanuit je omgeving of ineens een ingeving of inzichten krijgt in bepaalde situaties. De maan versterkt ook je analytische vermogen, waardoor je dus goed kan nadenken!
 
Om je te ondersteunen in de volle maanfase zou de geurlijn ‘Power of the Moon’ verlichting kunnen bieden. Maak jezelf weerbaar met deze fijne producten en vind je balans snel terug.

Loslaten bij Volle Maan

Wanneer je je verdiept in moonology – leven met de maan, zie je dat nieuwe maan vaak staat voor intenties en een nieuw begin. Volle maan is juist het moment om te reflecteren, om dankbaar te zijn en om los te laten. Zijn er gedachten, gewoonten of misschien zelfs wel personen die niet meer bij jou passen? Dan is volle maan een mooi moment om ze los te laten. Hiervoor zijn heel veel verschillende manieren, zoals een volle maan ceremonie of volle maan rituelen. Het is een beetje uitzoeken wat voor jou het meest dienend is. Een van deze manieren is een bad ritueel bij volle maan.

Bad ritueel bij Volle Maan

Een volle maan bad ritueel is een uitstekend idee. Eigenlijk verschilt een volle maan bad niet zoveel van een normaal bad, alleen is je intentie anders. Zet voordat je in bad stapt de positieve intentie om jezelf te vernieuwen (herhaal bijvoorbeeld: “Ik laat … met liefde los”) en voel ook echt dat je hierachter staat. Geef jezelf toestemming om echt even te genieten van dit me-time moment.
 
Hoe neem je een bad ritueel bij Volle Maan?

  1. Reinig de badkamer met de Clean Energy Spray of Salie spray.
  2. Voeg het Himalaya zout toe, terwijl je het bad vult. Het Himalaya zout in het bad werkt ontgiftend en zorgt voor neutralisering van je lichaam.
  3. Op het moment dat je in het bad stapt, voeg je de Rituele Reiniging badolie toe. Om negatieve energie van je af te spoelen, zodat je een schoon, opgeladen en positief gevoel krijgt.
  4. Terwijl je in bad ligt, denk je na over wat je wilt loslaten, zodat je de persoon kunt worden die je wil zijn. Visualiseer het loslaten terwijl je jezelf reinigt.
  5. Wanneer het water aan het einde wegstroomt, stel je voor dat al jouw zorgen door het water worden meegenomen en je achteraf helemaal vernieuwd bent.
  6. Zeg tegen jezelf dat je klaar bent voor een nieuw begin!

Naast dit prettige volle maan bad ritueel, is het goed om je te realiseren dat je je ook kunt overgeven en dat je de kracht van de maan kunt gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Iedere volle maan heeft astrologisch een eigen betekenis en raakt hierdoor steeds een ander aspect in je.

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken