Ga naar de inhoud
Home » Do It Yourself » DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad?

DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad?

Als je vaak last hebt van koude voeten of na een lange dag werken is het heerlijk om een voetenbad te nemen. Een voetenbad is verzorgend en een verwennerij voor je vermoeide voeten, je voeten voelen na afloop schoon en heerlijk zacht aan. Een kleine spa-ervaring voor thuis. En omdat je met je voeten in het water zit, kun je niet zomaar opstaan om van alles te gaan doen. Het is een perfecte manier om te ontspannen en de indrukken van de dag los te laten.

Hoe maak je een voetenbadje?

  • Neem een plastic voetenbad teiltje, liever niet zo’n elektrisch ding.
  • Doe daar twee eetlepels himalaya zout of epsomzout/bitterzout in. Epsomzout heeft een sterk ontgiftende- en ontzurende werking.
  • Voeg eventueel nog wat magnesium vlokken – het anti-stress mineraal – toe.
  • Neem een kopje en meng neutrale badolie of detox badolie met 4 tot 6 druppels etherische olie.
  • Voeg nu lauwwarm water (tot maximaal 40 graden) toe en doe het mengsel erbij.

Contra-indicatie: Je kunt etherische olie niet onverdund op de huid aanbrengen, daarvoor is deze olie te geconcentreerd. Kan je etherische olie mengen met water? Het antwoord is: nee! Etherische olie mengt niet met water. Het is daarom aan te raden altijd een emulgator te gebruiken, een neutrale badolie bijvoorbeeld. Als je de etherische olie niet eerst oplost in een neutrale badolie, kunnen er irritaties of verbrandingen van de huid optreden.
 
Hoelang moet je een voetenbad nemen? Ga voor 15 tot 20 minuten lekker ontspannen met je voeten in het lauwwarme water zitten. Zonder tv en telefoon natuurlijk, zet een rustgevend muziekje op, pak je favoriete boek erbij en een kop thee en geniet van een heerlijk momentje voor jezelf.

Wat is het beste voetenbad?

Voor vermoeide voeten is het fijn om een mengsel te maken van neutrale badolie met rozemarijn, grapefruit en lemongrass. Heb je koude voeten in huis? Dan is het prettig om kaneel en sinaasappel toe te voegen aan jouw voetenbad. Bij verkoudheid zijn high immune en eucalyptus een uitkomst. Detox voetenbad recept: vervang de neutrale basisolie voor een detox badolie en voeg een paar druppels detox etherische olie en jeneverbes toe. De geuren uit de lekker slapen lijn, zoals schaapje 14, bedtime smudge en zonder zorgen kan je gebruiken als je te maken hebt met slaapproblemen. Moeder Aarde etherische olie zorgt voor een goede gronding, waardoor je je ontspannen en veilig voelt.
 
Je merkt het al! Eindeloos veel mogelijkheden. Kom je er niet uit? Schroom dan niet om contact op te nemen. Dan helpen we je graag verder.
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 47 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken