Meteen naar de inhoud
Home » Schoonmaken » Schoonmaken met etherische olie

Schoonmaken met etherische olie

In deze blog lees je de verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om schoon te maken met etherische oliën, op welke manieren etherische oliën worden gebruikt in het huishouden en welke soorten geschikt zijn om je huis op een natuurlijke wijze te reinigen.

Waarom etherische olie gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om schoon te maken met etherische olie:
 
Natuurlijke geur: Etherische oliën zijn afkomstig van planten en hebben een natuurlijke geur. Door ze te gebruiken bij het schoonmaken, kunt u uw huis een aangename geur geven zonder gebruik te maken van synthetische geurstoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.
 
Antibacteriële eigenschappen: Sommige etherische oliën hebben antibacteriële eigenschappen, wat betekent dat ze kunnen helpen om bacteriën en ziektekiemen te doden die op oppervlakken kunnen leven. Dit kan vooral nuttig zijn in keukens en badkamers, waar er meer kans is op bacteriële besmetting.
 
Verwijderen van vlekken: Sommige etherische oliën, zoals citroenolie, kunnen helpen bij het verwijderen van vlekken en vuil van oppervlakken zoals aanrechtbladen en tegels.
 
Minder chemische blootstelling: Door het gebruik van etherische oliën bij het schoonmaken kunt u uw blootstelling aan chemische schoonmaakmiddelen verminderen. Sommige van deze producten kunnen schadelijke stoffen bevatten die de luchtkwaliteit binnenshuis kunnen beïnvloeden en allergische reacties kunnen veroorzaken.

Schoonmaaktips

Etherische oliën kunnen op verschillende manieren in het huishouden worden gebruikt. Hier zijn enkele voorbeelden:
 
Luchtverfrisser: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een spuitfles met water en gebruik het als een natuurlijke luchtverfrisser.
 
Wasverzachter: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan de wasverzachter tijdens het wassen om een heerlijke geur aan je wasgoed toe te voegen.
 
Reinigingsmiddel: Gebruik Oranex – natuurlijke allesreiniger om bacteriën te doden en een aangename geur te creëren.
 
Geurkaarsen: Maak je eigen geurkaarsen door etherische oliën toe te voegen aan gesmolten kaarswas.
 
Insectenbestrijding: Gebruik etherische oliën zoals citronella, eucalyptus en lavendel om insecten zoals muggen en vliegen op afstand te houden.

Etherische olie voor in huis

Er zijn veel verschillende soorten etherische oliën die geschikt zijn voor gebruik in het huishouden. Hier zijn enkele voorbeelden:
 
Lavendelolie: Lavendelolie heeft een ontspannende geur en kan worden gebruikt als luchtverfrisser, in massageolie of als toevoeging aan je wasgoed.
 
Citroenolie: Citroenolie heeft een verfrissende en reinigende geur en kan worden gebruikt als luchtverfrisser, in reinigingsmiddelen of om vlekken te verwijderen.
 
Tea tree olie: Tea tree olie heeft antiseptische en schimmelwerende eigenschappen en kan worden gebruikt om bacteriën in huis te doden, zoals in de badkamer of keuken.

Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een verfrissende en stimulerende geur en kan worden gebruikt als luchtverfrisser of in massageolie om de spieren te kalmeren.
 
Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft een verfrissende geur en kan worden gebruikt om de luchtwegen te openen en te verlichten, bijvoorbeeld bij verkoudheid.
 
Rozemarijnolie: Rozemarijnolie heeft een kruidige geur en kan worden gebruikt in reinigingsmiddelen, als luchtverfrisser of als toevoeging aan je shampoo voor een gezonde hoofdhuid.

Het is belangrijk om op te merken dat sommige etherische oliën niet geschikt zijn voor gebruik bij kinderen, zwangere vrouwen of mensen met bepaalde aandoeningen. Zorg er dus altijd voor dat je de instructies op de fles leest en de oliën op de juiste manier verdunt voordat je ze gebruikt.
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 10 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken