Ga naar de inhoud
Home » Do It Yourself » Reed diffuser maken met etherische oliën

Reed diffuser maken met etherische oliën

Een reed diffuser is een populaire manier om een aangename geur in huis te verspreiden. Het bestaat uit een etherische olie die wordt opgenomen door houten reeds (stokjes) en de geur vervolgens geleidelijk aan de lucht afgeeft. Hieronder vind je een eenvoudige handleiding om zelf een reed diffuser te maken:
 
Benodigdheden:
 

  • Een glazen potje of een decoratieve fles met een smalle hals (om de geurolie in te bewaren).
  • Geurolie naar keuze. Er zijn veel verschillende geuren beschikbaar, dus kies er een die je prettig vindt.
  • Draagbare basisolie (bijvoorbeeld amandelolie of jojoba-olie). Dit wordt gebruikt om de geurolie te verdunnen en te helpen verspreiden.
  • Houten reeds (stokjes). Je kunt deze online of in winkels voor huishoudelijke artikelen vinden.

 
Optioneel: enkele druppels van een geurige etherische olie om de geur te versterken (zorg ervoor dat de etherische olie mengbaar is met de basisolie).
 
Stappen:
 
Kies je container: Kies een mooi glazen potje of een decoratieve fles met een smalle hals. Zorg ervoor dat de opening breed genoeg is om de houten reeds erin te plaatsen, maar niet te breed zodat ze goed blijven staan.
 
Vul het potje: Vul het glazen potje voor ongeveer tweederde met de basisolie van jouw keuze. Laat nog wat ruimte over zodat de geurolie later kan worden toegevoegd.
 
Voeg de geurolie toe: Voeg enkele druppels van de geurolie naar keuze toe aan de basisolie. De hoeveelheid geurolie die je toevoegt, hangt af van de gewenste sterkte van de geur. Begin met een paar druppels en voeg meer toe als je een sterkere geur wilt.
 
Optionele etherische olie: Als je de geur wilt versterken of een specifieke geur wilt creëren, kun je enkele druppels van een geschikte etherische olie toevoegen aan het mengsel. Meng het goed door.
 
Plaats de reeds: Plaats nu de houten reeds in het potje met de geurolie. Laat ze enige tijd in de olie staan, zodat ze de geur kunnen opnemen.
 
Keer de reeds om: Na een paar uur kun je de reeds voorzichtig omdraaien, zodat het gedeelte dat in de olie heeft gestaan nu boven komt te staan. Hierdoor verspreidt de geur beter.
 
Genieten: Je zelfgemaakte reed diffuser is nu klaar om te gebruiken! Plaats het op een geschikte plek in je huis waar luchtcirculatie is, zoals op een tafel, plank of vensterbank. De geur zal zich geleidelijk door de kamer verspreiden.
 
Opmerkingen:
 

  • Controleer regelmatig het niveau van de geurolie in het potje en voeg meer toe indien nodig.
  • Als je merkt dat de geur na verloop van tijd minder sterk wordt, kun je de houten reeds vervangen door nieuwe.
  • Zorg ervoor dat de geurolie en etherische olie buiten bereik van kinderen en huisdieren worden gehouden.
  • Met deze simpele stappen kun je zelf een heerlijke reed diffuser maken om je huis van een aangename geur te voorzien. Veel plezier met het creëren van je eigen geurige ambiance!

Welke etherische olie in reed diffuser?

Voor een reed diffuser kun je verschillende soorten etherische oliën gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur voor geuren en het gewenste effect. Hier zijn enkele populaire etherische oliën die goed werken in een reed diffuser:
 
Ylang Ylang: Ylang Ylang-olie heeft een zoete, bloemige geur die als kalmerend en ontspannend wordt beschouwd. Het kan een vleugje exotische geur toevoegen aan je huis.
 
Patchouli: Patchouliolie heeft een aardse en houtachtige geur die vaak wordt gebruikt om een rustgevende sfeer te bevorderen.
 
Bergamot: Bergamotolie heeft een frisse, citrusachtige geur met een licht bloemige ondertoon. Het is verkwikkend en kan een opbeurende sfeer creëren.

Vetiver: Vetiverolie heeft een diepe, aardse geur die wordt beschouwd als rustgevend en kalmerend.
 
Geranium: Geraniumolie heeft een bloemige geur die vaak wordt gebruikt om een ontspannen en harmonieuze sfeer te bevorderen.
 
Koriander: Korianderolie heeft een kruidige, warme geur die een gevoel van comfort en gezelligheid kan geven.

Mirre: Mirreolie heeft een houtachtige, kruidige geur die vaak wordt geassocieerd met spirituele gevoelens en emotioneel evenwicht.
 
Cederhout: Cederhoutolie heeft een houtachtige geur die vaak wordt gebruikt om een rustgevende sfeer te bevorderen en insecten af te weren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar er zijn nog veel meer etherische oliën beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en geuren. Het is het beste om te experimenteren met verschillende oliën en combinaties om te ontdekken welke geur het beste bij jou en je omgeving past. Let er wel op dat sommige etherische oliën potentieel irriterend kunnen zijn voor mensen met gevoelige huid of allergieën, dus zorg ervoor dat je een olie gebruikt waar je geen negatieve reacties op hebt.
 
Veel plezier met het ontdekken van nieuwe en onbekende oliën voor je reed diffuser!
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 47 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken