Ga naar de inhoud

Sesam olie

 7,50 15,00

“Een verwarmende olie”
 
Sesamolie wordt vooral ingezet bij ontgiftende massages, de huid geeft de giftige slakken af en de olie zorgt er voor dat de energiestroom van het lichaam zich hersteld. Door de olie au bain marie te verwarmen worden eiwitten en schadelijke enzymen vernietigd. De olie wordt heel vloeibaar en wordt goed opgenomen door de huid en laat geen vette laag achter.
 
Het gebruik van Sesam olie is goed voor een ouder wordende huid, een huid die slecht doorbloed is en bij een droge en schrale huid. Het is een bron van Vit E, een natuurlijk anti-oxidant. Dit helpt de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Sesam olie bevat daarnaast ook nog vetzuur omega 6 en de mineralen koper, zink, calcium, magnesium en ijzer. Hierdoor is de olie een hele voedende olie voor huid en haar.
 

Beveiligde betaling met iDEAL, Klarna of Bancontact (België)

Betrouwbare levering, verzendkosten € 3,95

Maak gebruik van het Spaar & Bespaar systeem

Cadeauservice – bestellingen worden altijd leuk verpakt

“Een verwarmende olie”
 
Latijnse naam: Sesamum Indicum
Land van herkomst: Afrika
 
Sesamolie wordt vooral ingezet bij ontgiftende massages, de huid geeft de giftige slakken af en de olie zorgt er voor dat de energiestroom van het lichaam zich hersteld. Door de olie au bain marie te verwarmen worden eiwitten en schadelijke enzymen vernietigd. De olie wordt heel vloeibaar en wordt goed opgenomen door de huid en laat geen vette laag achter.
Het gebruik van Sesam olie is goed voor een ouder wordende huid, een huid die slecht doorbloed is en bij een droge en schrale huid. Het is een bron van Vit E, een natuurlijk anti-oxidant. Dit helpt de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Sesam olie bevat daarnaast ook nog vetzuur omega 6 en de mineralen koper, zink, calcium, magnesium en ijzer. Hierdoor is de olie een hele voedende olie voor huid en haar.
 
Sesam olie heeft een reinigende werking waardoor je deze goed in kan zetten bij een onzuivere huid en er wordt gezegd dat de olie een zonnefactor 3-4 bevat. Een fijne olie dus om te gebruiken in een gezichtsserum. Ook wordt er beweert dat de Sesam olie een verjongend effect heeft.
 
De olie is fijn om te gebruiken voor een hoofd massage. De olie werkt ontspannend op de hoofdhuid en kan ondersteunend werken bij haaruitval door stress. Het bevorderd de haargroei.
 

hoe kan ik sesam olie gebruiken?

Verwarm wat sesamolie en voeg een paar druppels moeder aarde etherische olie toe. Voor het slapen gaan je voeten en onderbenen insmeren en licht masseren. Je zult diep slapen en uitgerust weer wakker worden.
 
Masseer je hoofdhuid met was Sesam olie. Laat even intrekken, of slaap er nachtje mee in je haar, en was vervolgens je haar met een milde shampoo.
 
Laat je masseren met een fijne blend naar keuze gemengd met Sesam olie. De olie trekt snel in en heeft een verwarmend effect. Heel fijn in de winter!
 
Reinig de huid door je gezicht zacht in te masseren met Sesam olie. Verwijder de olie met een (herbruikbaar) wattenschijfje.
 
Maak een gezichtsserum van Sesam olie en nog 2 basis oliën naar keus voor een rijke gezichtsverzorging. In een 30 ml flesje met pipet kan je jouw serum handig maken. Voeg aan 30 ml basis olie ongeveer 5 druppeltjes etherische olie toe naar keuze. Voeg 2 druppeltjes Vitamine E olie toe voor de houdbaarheid en extra verzorging voor de huid.

Inhoud

250 ml, 100 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sesam olie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *