Meteen naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie

Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie

Er zijn verschillende etherische oliën die kunnen worden geassocieerd met elk sterrenbeeld, maar het is belangrijk op te merken dat de keuze van een etherische olie afhankelijk is van persoonlijke voorkeuren en behoeften, en niet alleen van het sterrenbeeld.

Welke geur past bij mijn sterrenbeeld?

Hieronder staan enkele suggesties van etherische oliën die gerelateerd kunnen worden aan jouw sterrenbeeld:
 
Ram – 21 maart tot 20 april:
pepermunt, rozemarijn, citroen, grapefruit
Stier – 21 april tot 20 mei:
jasmijn, patchouli, sandelhout, vanille
Tweelingen – 21 mei tot 21 juni:
lavendel, citroenmelisse, eucalyptus, tea tree
Kreeft – 22 juni tot 22 juli:
kamille, lavendel, mandarijn, sinaasappel
Leeuw – 23 juli tot 23 augustus:
wierook, sinaasappel, grapefruit
Maagd – 24 augustus tot 22 september:
rozemarijn, citroen, eucalyptus, tea tree
Weegschaal – 23 september tot 23 oktober:
roos, jasmijn, geranium, bergamot
Schorpioen – 24 oktober tot 22 november:
patchouli, sandelhout, pepermunt, rozemarijn
Boogschutter – 23 november tot 21 december:
cederhout, jeneverbes, salie, dennennaald
Steenbok – 22 december tot 20 januari:
patchouli, cederhout, vetiver, wierook
Waterman – 21 januari tot 19 februari:
lavendel, rozemarijn, pepermunt, citroen
Vissen – 20 februari tot 20 maart:
ylang-ylang, sandelhout, jasmijn, patchouli

Ram sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Ram wordt vaak gekoppeld aan eigenschappen zoals energie, vastberadenheid, enthousiasme en impulsiviteit. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die verbonden worden met het sterrenbeeld Ram, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Pepermuntolie: deze olie kan helpen bij hoofdpijn, spierpijn en het verbeteren van de concentratie, wat handig kan zijn voor de vastberadenheid en energie van Ram.
 • Citroenolie: deze olie kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het verlichten van mentale vermoeidheid, wat kan helpen om het enthousiasme van Ram te stimuleren.
 • Gemberolie: deze olie kan helpen bij het verlichten van spierpijn, misselijkheid en het verbeteren van de bloedcirculatie, wat handig kan zijn voor de energie en vastberadenheid van Ram.

Stier sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Stier wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals geduld, standvastigheid en stabiliteit. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Stier, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Kamilleolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van stress en angst, wat kan helpen bij het behouden van de stabiliteit en het geduld van Stier.
 • Rozemarijnolie: deze olie kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van spierpijn, wat kan helpen bij het behouden van de standvastigheid van Stier.
 • Wierookolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en het verbeteren van de concentratie, wat kan helpen bij het behouden van de stabiliteit en het geduld van Stier.

Tweeling sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Tweelingen wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals communicatie, intellectuele nieuwsgierigheid en levendigheid. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Tweelingen, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Lavendelolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van stress en angst, wat kan helpen bij het verbeteren van de communicatie van Tweelingen.
 • Pepermuntolie: deze olie kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen, wat kan helpen bij de intellectuele nieuwsgierigheid van Tweelingen.
 • Sinaasappelolie: deze olie kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van mentale vermoeidheid, wat kan helpen bij de levendigheid van Tweelingen.

Kreeft sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Kreeft wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals gevoeligheid, intuïtie en emotionele diepgang. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Kreeft, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Lavendelolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en stress, wat kan helpen bij het omgaan met de gevoeligheid en emotionele diepgang van Kreeft.
 • Ylang-ylangolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en depressie, en kan helpen om de intuïtie van Kreeft te versterken.
 • Sinaasappelolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en het verbeteren van de stemming, wat kan helpen om de emotionele balans van Kreeft te herstellen.

Leeuw sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Leeuw wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals zelfverzekerdheid, leiderschap en creativiteit. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Leeuw, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Rozemarijnolie: deze olie kan helpen bij het verbeteren van de concentratie en het geheugen, wat kan helpen bij de creativiteit van Leeuw.
 • Pepermuntolie: deze olie kan helpen bij het verbeteren van de energie en het verminderen van vermoeidheid, wat kan helpen bij de zelfverzekerdheid en het leiderschap van Leeuw.
 • Jasmijnolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en stress, en kan helpen om de creativiteit en zelfverzekerdheid van Leeuw te versterken.

Maagd sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Maagd wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals nauwkeurigheid, kritisch denken en verfijning. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Maagd, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Pepermuntolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van spijsverteringsproblemen en kan helpen bij het verbeteren van de concentratie, wat kan helpen bij het nauwkeurige denken van Maagd.
 • Kamilleolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en stress, en kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en verfijning.
 • Citroenolie: deze olie kan helpen bij het reinigen en ontgiften van het lichaam, wat kan helpen bij het ondersteunen van een gezonde spijsvertering en het verbeteren van de algehele gezondheid van Maagd.

Weegschaal sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Weegschaal wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals harmonie, evenwichtigheid en diplomatie. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Weegschaal, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Lavendelolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en stress, wat kan helpen bij het bevorderen van innerlijke harmonie en evenwicht van Weegschaal.
 • Ylang-ylangolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en spanning, en kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en een gevoel van evenwicht.
 • Patchouliolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van gronding en stabiliteit, wat kan helpen bij het bevorderen van innerlijke harmonie en evenwicht van Weegschaal.

Schorpioen sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Schorpioen wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals intensiteit, passie en vastberadenheid. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Schorpioen, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Eucalyptusolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van spanning en het bevorderen van ontspanning, wat kan helpen bij het beheersen van de intense emoties van Schorpioen.
 • Scharlei-olie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en stress, en kan helpen bij het bevorderen van rust en helderheid van de geest.
 • Patchouliolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van gronding en stabiliteit, wat kan helpen bij het beheersen van de intense emoties van Schorpioen.

Boogschutter sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Boogschutter wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals avontuurlijkheid, optimisme en vrijheidslievendheid. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Boogschutter, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Citroenolie: deze olie kan helpen bij het stimuleren van de spijsvertering en het bevorderen van energie en vitaliteit, wat kan helpen bij het ondersteunen van het avontuurlijke en optimistische karakter van Boogschutter.
 • Rozemarijnolie: deze olie kan helpen bij het stimuleren van de bloedcirculatie en het bevorderen van mentale helderheid en focus, wat kan helpen bij het ondersteunen van de vrije geest van Boogschutter.
 • Gemberolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van energie, vitaliteit en beweging, wat kan helpen bij het ondersteunen van het avontuurlijke karakter van Boogschutter.

Steenbok sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Steenbok wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals geduld, ambitie en vastberadenheid. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Steenbok, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Pepermuntolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van mentale helderheid en focus, wat kan helpen bij het ondersteunen van de vastberadenheid van Steenbok.
 • Jeneverbesolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van gronding en stabiliteit, wat kan helpen bij het ondersteunen van de geduldige aard van Steenbok.
 • Wierookolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van stress en angst, en kan helpen bij het bevorderen van een gevoel van innerlijke rust en kalmte, wat kan helpen bij het ondersteunen van de ambitieuze aard van Steenbok.

Waterman sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Waterman wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals onafhankelijkheid, originaliteit en innovatie. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Waterman, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Lavendelolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en stress, en kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en rust, wat kan helpen bij het ondersteunen van de onafhankelijke en vrije aard van Waterman.
 • Citroengrasolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van mentale helderheid en focus, wat kan helpen bij het ondersteunen van de innovatieve aard van Waterman.
 • Sandelhoutolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van gronding en stabiliteit, wat kan helpen bij het ondersteunen van de onafhankelijke aard van Waterman.

Vissen sterrenbeeld

Het sterrenbeeld Vissen wordt vaak geassocieerd met eigenschappen zoals intuïtie, empathie en gevoeligheid. Als het gaat om het gebruik van etherische oliën voor kwalen die geassocieerd worden met het sterrenbeeld Vissen, kunnen de volgende oliën nuttig zijn:
 

 • Kamilleolie: deze olie kan helpen bij het verminderen van angst en stress, en kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en rust, wat kan helpen bij het ondersteunen van de gevoelige en empathische aard van Vissen.
 • Ylang-ylangolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van een gevoel van welzijn en kan helpen bij het verminderen van negatieve emoties zoals verdriet en angst, wat kan helpen bij het ondersteunen van de intuïtieve aard van Vissen.
 • Rozemarijnolie: deze olie kan helpen bij het bevorderen van mentale helderheid en concentratie, wat kan helpen bij het ondersteunen van de creatieve en fantasierijke aard van Vissen.

Als het gaat om het kiezen van etherische oliën op basis van sterrenbeelden, is het belangrijk om te begrijpen dat astrologie een subjectieve praktijk is en dat er geen wetenschappelijk bewijs is om te suggereren dat bepaalde oliën beter zijn voor specifieke sterrenbeelden. Dat gezegd hebbende, sommige mensen vinden het leuk om hun keuze van etherische oliën af te stemmen op hun sterrenbeeld.
 

Andere blogposts

Etherische olie voor de herfst Energieke start: Etherische oliën voor school Tea Tree Olie: Natuurlijke huidverzorging Reed diffuser maken met etherische oliën Pepermunt olie: voor een goede buikgezondheid Zelf zeep maken met etherische oliën Zeg vaarwel tegen cellulitis met etherische oliën! Wagenziekte: Hoe kan je reisziekte beperken? De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie Hydrolaten: Natuurlijke verzorging en verfrissing! Biologisch tuinieren met etherische olie Zelf bodybutter maken met etherische olie Diffuser – interessante feiten en weetjes! Etherische olie – interessante feiten en weetjes! Aromatherapie – interessante feiten en weetjes! Etherische olie in de sauna Welke etherische olie bij yoga? Aromatherapie in de zorg Etherische olie bij sterven, rouw en verdriet Etherische olie tegen stress en angst Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie Voorjaarsmoeheid: symptomen, oorzaak en tips! Etherische olie van De Groene Linde vs. Young Living? Geurolie voor diffuser, kaarsen en brander Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine Yogamat kopen: wat is een goede yogamat? Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten Ontspannen in bad: welke etherische olie in bad? Beste etherische olie voor diffuser! Massage olie maken met etherische olie Zelfmassage: hoe kun je jezelf een massage geven? Spierpijn: etherische olie spieren en gewrichten Etherische olie: wat helpt tegen menstruatiepijn? Etherische olie: wat helpt tegen hooikoorts? Etherische olie voor energie: welke geur geeft energie? Etherische oliën combineren: welke etherische oliën mengen? Etherische olie hormoonbalans: hoe hormonen in balans brengen? Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap? Etherische olie meditatie: Mediteren met etherische olie Diffuser etherische olie: welke aroma diffuser? Etherische olie voor kinderen Roomspray: zelf spray maken met etherische olie Etherische olie voor de was Schoonmaken met etherische olie Welke etherische olie voor ontspanning? Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken? Hoe gebruik je etherische olie? Draagolie – Welke basisolie gebruik je voor etherische olie? Welke etherische olie past bij mij? Welke etherische olie voor welke kwaal Natuurlijke gezichtsverzorging: Wat is een goede skincare routine? Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën Zelf geurkaars maken – Hoe maak je geurkaarsen? DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad? Etherische olie om beter te slapen Etherische olie voor concentratie Welke etherische olie bij verkoudheid? Wat doet de volle maan met je? Gebruiksaanwijzing: Hoe werkt een diffuser? Welke draagolie voor etherische olie en wat is draagolie?
De waardering van www.mindpiece.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken