Meteen naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Hoe kun je etherische oliën gebruiken?

Hoe kun je etherische oliën gebruiken?

Het gebruik van etherische olie en de daarvan gemaakte geurfrequenties, kan je op vele verschillende manieren doen. Dat maakt dit product zo veelzijdig! Hieronder een korte toelichting op die vele verschillende mogelijkheden.

Voetbad

Een voetbad vind ik één van de meest heerlijke manieren om met geurfequenties te werken. Het warme water werkt ontspannend, gebruik Himalaya zout voor het energetisch schoonmaken, een scheutje basis olie (bijvoorbeeld Zoete amandelolie of een combinatie van Zoete amandel- Jojoba– en Avocado olie) voor de verzorging van de huid en een geurfrequentie waar je op het moment behoefte aan hebt. De reflexzones raken ontspannen en de energie van de olie kan worden opgenomen. Een voetbad is een weldaad voor lichaam en geest!
Hoeveelheden: Bak met warm water, 1 tot 1,5 schep Himalaya zout, 1 eetlepel basis olie, 4 tot 6 druppels van de gekozen etherische olie. Je kunt net zo lang blijven zitten tot het voor jou niet meer prettig voelt.

Bad

Een voetbad maar dan groot. Maak in een kom een mengsel klaar van 4 scheppen Himalaya zout, een flinke scheut basis olie, 10 tot 13 druppels etherische olie van jou keuze. Laat een bad vollopen, ga erin zitten en voeg dan pas je kommetje met ingrediënten toe. Zo kun je optimaal genieten van je essence.

Massage olie

Voor het geven van een lichaamsmassage. De olie wordt opgenomen door de huid en zorgt voor ontspanning, activeert of maakt schoon. Dit natuurlijk naargelang welke olie je uitkiest.
Hoeveelheden: Voor 1 lichaamsmassage voor een normaal lichaam gebruik je ongeveer 20 tot 30 ml basisolie. DeBasis Massage olie is een fijne olie om een lichaamsmassage mee te geven. Daaraan voeg je 4 druppels etherische olie toe. Gebruik niet te veel essence, de geurbeleving wordt dan te heftig.

Stomen

Lekker ouderwets met je hoofd boven een bak heet water hangen en een handdoek over je hoofd. Fijn om te doen als je verkouden bent, hoofdpijn hebt of gewoon als je een duf hoofd hebt. Stomen voor cosmetische doeleinden is ook mogelijk met etherische olie. Je kunt denken aan: Citroen, Geranium, Eucalyptus, Rozemarijn, Tea tree etc.

Roll-on

In de webwinkel vind bij verschillende producten ook de roll-on toepassing kant en klaar. De roll-on’s zijn makkelijk in gebruik en heel fijn om mee te nemen. Je kunt de roll-on onbeperkt en naar behoefte gebruiken. Rol de olie op de polsen en/of achter in de nek. Ook kun je zelf een roll-on maken en daar een essentie aan toevoegen die bij jou past.
Recept: 1 roll-on flesje, Jojoba olie (deze wordt niet snel ranzig), etherische olie volgens onderstaande richtlijnen en een leuk etiketje.

  • Volwassenen: Je kunt kiezen uit alle etherische oliën en geurfrequenties. Gebruik maximaal 40 druppels op 10 ml.
  • Kinderen tot 6 jaar: Kinderen tot 6 jaar: Kies voor jonge kinderen alleen geurfrequenties uit de kinderlijn. Deze zijn veilig omdat hier geen etherische oliën in zijn verwerkt die schadelijk kunnen zijn voor jonge kinderen. Je kunt tot 20 druppels verwerken.
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: Je kunt kiezen uit alle etherische oliën en geurfrequenties. Gebruik maximaal 20 druppels op 10 ml.

Vul het flesje met de gekozen etherische olie en voeg de Jojoba olie toe. Druk de roller dop erop en klaar is Kees! Ook dit is weer heel leuk om met kinderen te maken!

Mondspoeling

Een slok lauw water in een kopje doen, 2 druppels etherische olie. Heb je last van aften of ontstoken tandvlees gebruik dan Tea tree en Citroen. Voor een frisse adem kies dan voor Pepermunt.

Geurhangers

Om je te omgeven met een geurfrequentie kun je die op een geurhanger druppelen. Deze zijn er in ketting vorm, maar ook losse hangers om te gebruiken in de auto of op het werk. Daar druppel je jouw favoriete geur op of in, de olie dampt de hele dag om je heen.
Hoeveelheden: Druppel 4 tot 8 druppels etherische olie op een poreus steentje of een droog stukje hout. Leg dit voor de ventilatie van de auto neer en geniet van de heerlijke geur tijdens de rit. Ook naast het bed is dit een goede oplossing om toch de geur te verspreiden.

Aroma brander of elektrische diffuser

De bekendste manier om gebruik te maken van essences is het verdampen van je gekozen geur doormiddel van een brandertje met een kaarsje of een elektrische diffuser. De hoeveelheid olie die je moet gebruiken hangt af van de grootte van de ruimte waar het brandertje staat. Maar een gemiddelde woonkamer kan ongeveer 10 druppels hebben. Een kleinere slaapkamer, gebruik dan 3 tot 5 druppels. In de kamer van kinderen 1 tot 3 druppels.

Wattenschijfje

Druppel 3 tot 5 druppels etherische olie op een watten schijfje en draag deze bij je. Zo vermijd je vlekken op je kleding en ruik je toch de hele dag jouw favoriete geurtje. Ook handig om in bed te leggen bij griep en verkoudheid.

In bestaande verzorgingsproducten

In een neutraal ruikend verzorgingsproduct kan je heel goed een etherische olie toevoegen. Denk eens aan de Bescherming essence in een body lotion. Maar ook in je dag- en nacht crème kan je goed werken met een etherische olie. Wierook is een geweldige olie voor de huid. Voeg 3 tot 5 druppels toe voor gezichtsproducten en tot 15 druppels voor producten zoals body lotions en shampoo’s.

In sommige gevallen kunnen er allergische reacties ontstaan en kunnen er contra-indicaties zijn. Raadpleeg je arts als je twijfelt of de geuren goed voor je zijn. De geuren zijn ter ondersteuning en vervangen geen behandeling van een arts of specialist.

De waardering van www.mindpiece.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 3 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken