Ga naar de inhoud
Home » HOW TO » Hoe gebruik je etherische olie?

Hoe gebruik je etherische olie?

Er zijn verschillende manieren om etherische olie te gebruiken, afhankelijk van het doel en de gewenste effecten. Hieronder staan enkele veelvoorkomende methoden:

Roll on

Een roll on flesje is 10 ml. Als je een roller wilt maken kun je het beste jojoba olie als draagolie gebruiken. Jojoba olie heeft de positieve eigenschap om de etherische olie volledig op te nemen en versterkt de werking. Wellicht vind je deze blog ook interessant: Roller maken – Hoe maak je zelf een olie roller?

Massage olie

Voor één lichaamsmassage heb je ongeveer 30 ml basisolie nodig. Gebruik voor een hele lichaamsmassage niet meer dan 10 druppels. Als je meer gaat gebruiken zal de geur de overhand nemen en dat is niet prettig. Je kunt ook een etherische olie mix maken. Als je gaat masseren gebruik je de mix, handig en efficiënt. Natuurlijk hebben wij ook kant-en-klare massage producten in ons assortiment.

Voetbad

Maak je een voetbad, gebruik dan een voordelige basisolie zoals amandelolie. Voeg daar maximaal 8 druppels etherische olie naar keuze aan toe. Omdat je een klein deel van het lichaam gebruikt, kun je meer druppels gebruiken. Voeg ook een flinke schep Himalayazout toe. Zout reinigt het energetische systeem en is een natuurlijke emulgator, wat inhoudt dat de olie met het water kan mengen. Wil je een uitgebreider voetenbad recept en weten welke etherische olie je het beste toe kunt voegen aan jouw voetenbad? Lees dan onze blog: DIY: Voetenbad recept – Wat kan je het beste in een voetenbad doen?

Lichaamsbad

Dit recept is hetzelfde als een voetbad. Gebruik 10 tot 20 druppels met Himalayazout als emulgator. De basisolie is de verzorging voor de huid. Maak alles klaar in een grote kom en voeg het mengsel toe als je in bad stapt. Zo is de geurbeleving optimaal. Wil je niet zelf je eigen recept maken en ga je voor gemakkelijk? Dan hebben wij ook kant-en-klare bad- en doucheproducten, waar de etherische olie al aan toegevoegd is, in onze webshop staan.

Aroma diffuser

Hoeveel druppels je gebruikt is afhankelijk van de grootte van de kamer. Woon je groot dan kun je meer gebruiken, bij een kleinere kamer vanzelfsprekend minder. Ik raad je aan om zelf te onderzoeken wat lekker is. Bij kinderen kun je de diffuser even aanzetten en na tien minuten weer uit. Gebruik niet te veel en wees spaarzaam bij hele jonge kinderen onder de vier jaar. Baby’s kun je beste helemaal niet behandelen met de etherische olie. Voor baby’s en kinderen heeft De Groene Linde een aparte lijn ontwikkelt die uiteraard verkrijgbaar is in onze webshop.

Etherische olie in de auto

Koop een leuke auto diffuser of leg een wattenschijfje in de auto. De geur verdampt en door de luchtcirculatie verspreidt de etherische olie zich door de ruimte. Druppel wel regelmatig. Bij Mindpiece hebben we verschillende aroma- en auto diffusers. Het handigste is om het flesje – dat je vult met pure etherische olie – aan je spiegel te hangen. Door het hout en het koordje verdampt de olie rustig en ruikt je auto heerlijk.

Aura- of roomspray

Gebruik voor een auraspray of alcohol of een mengsel van alcohol en gekookt afgekoeld water. De alcohol zorgt ervoor dat de etherische olie zich mengt met water. Gebruik alcohol vanaf 72%. In een 50 ml flesje verwerk je rond de 5 ml alcohol. Minder kan natuurlijk ook.

Medicinale balsems

Je kunt van bijenwas en een basisolie heel makkelijk een balsem maken. Door te combineren met de basisolie en de etherische olie kun je voor iedere klacht een gewenste balsem maken. Een balsem is makkelijk mee te nemen. Ook al moet je wel opletten dat het niet te warm wordt, dan gaat het smelten en loopt het bijvoorbeeld je tas in.
 
Etherische olie moet altijd worden verdund met een draagolie voordat het op de huid wordt aangebracht en mag nooit rechtstreeks op de huid worden aangebracht zonder verdunning. Raadpleeg een arts voordat je etherische olie gebruikt als je zwanger bent, borstvoeding geeft of bepaalde gezondheidsproblemen hebt.

 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 47 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken