Meteen naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap?

Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap?

We vertellen in deze blog graag alles over aromatherapie bij zwangerschap. Welke etherische olie je veilig kunt gebruiken tijdens de bevalling en bij verschillende ongemakken tijdens de zwangerschap. Als je etherische oliën wilt gebruiken bij zwangerschap, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid van jou en je baby te waarborgen.

Etherische olie zwangerschap

Er zijn bepaalde etherische oliën die tijdens de zwangerschap vermeden moeten worden omdat ze mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van de baby. Over het algemeen wordt aangeraden om tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap geen etherische oliën te gebruiken. Dit is omdat het risico op miskramen en aangeboren afwijkingen in deze periode hoger is.
 
Sommige etherische oliën die vermeden moeten worden tijdens de zwangerschap zijn onder andere: anijs, atlasceder, basilicum, blauwe Kamille, atlasceder, cypres, dragon, hysop, jeneverbes, kamfer, kaneel, kruidnagel, lemongrass, marjolein, mirre, niaouli, nootmuskaat, scharlei, tijm, venkel en wintergreen.
 
Aan de andere kant zijn er ook etherische oliën die als veilig worden beschouwd tijdens de zwangerschap, zoals: citroen, lavendel, mandarijn, neroli, patchouli, pepermunt, roos, sandelhout, sinaasappel en tea tree.
 
Naast de enkelvoudige oliën die veilig gebruikt kunnen worden tijdens de zwangerschap heeft De Groene Linde verschillende blends (krachtige combinaties) ontwikkeld speciaal bedoeld voor vrouwen die zwanger willen worden of al zwanger zijn. Zij hebben bij het creëren van de blends alleen gebruik gemaakt van etherische oliën die veilig en geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Bekijk de volledige Mama’s to be lijn hier.

Etherische olie tijdens bevalling

Er zijn een aantal etherische oliën die kunnen worden gebruikt tijdens de bevalling om te helpen ontspannen en de pijn te verlichten. Het is echter belangrijk om op te merken dat de bevalling een zeer gevoelige periode is en dat sommige etherische oliën gecontra-indiceerd zijn tijdens deze tijd. Bekijk een opsomming van de etherische oliën die vermeden moeten worden tijdens de zwangerschap in de eerste alinea van deze blog. Delivery day – etherische olie tijdens bevalling is een fijne blend om jezelf energetische gezien helemaal te openen en je over te geven aan het geboorte proces. Sommige enkelvoudige etherische oliën die kunnen worden gebruikt tijdens de bevalling zijn onder andere:
 

 • Lavendelolie: Lavendelolie kan helpen ontspannen en kalmeren tijdens de bevalling. Het kan ook helpen om angst en stress te verminderen.
 • Pepermuntolie: Pepermuntolie kan helpen om misselijkheid en overgeven te verminderen tijdens de bevalling.
 • Kamilleolie: Kamilleolie kan helpen om te kalmeren en pijn te verminderen tijdens de bevalling.
 • Jasmijnolie: Jasmijnolie kan helpen om de bevalling te vergemakkelijken door de samentrekkingen van de baarmoeder te versterken.
 • Rozenolie: Rozenolie kan helpen om te kalmeren en ontspannen tijdens de bevalling.
 • Wierookolie: Wierookolie kan helpen om te ontspannen en angst te verminderen tijdens de bevalling.

Ongemakken tijdens zwangerschap

Er zijn verschillende ongemakken die kunnen optreden tijdens de zwangerschap, waaronder slaapproblemen, angst, misselijkheid en braken, zwangerschapsstriemen, hoofdpijn, vermoeidheid, rugpijn en zwelling. Hieronder bespreken we de verschillende ongemakken en welke etherische oliën ondersteuning kunnen geven tijdens de zwangerschap.

Slaapproblemen tijdens zwangerschap

Slaapproblemen zijn vaak een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap, vooral in het derde trimester. Gelukkig zijn er een aantal etherische oliën die kunnen helpen om te ontspannen en slaap te bevorderen. Be Chill – aromatherapie zwangerschap zorgt voor ontspanning en is geschikt om te gebruiken voor het slapen gaan. Hier zijn enkele van de enkelvoudige etherische oliën die je kunt overwegen om te gebruiken bij slaapproblemen tijdens de zwangerschap:
 

 • Lavendelolie: Lavendelolie is een zeer populaire etherische olie die bekend staat om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het kan helpen om angst te verminderen en kan nuttig zijn bij slapeloosheid.
 • Mandarijnolie: Mandarijnolie heeft een lichte, fruitige geur en kan helpen om te ontspannen en te kalmeren. Het kan nuttig zijn bij slaapproblemen en angst.
 • Kamilleolie: Kamilleolie is een rustgevende etherische olie die kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en slaap. Het kan ook helpen bij angst en stress.
 • Rozenolie: Rozenolie heeft een kalmerende geur en kan helpen om te ontspannen en angst te verminderen. Het kan ook helpen om de huid te hydrateren en te kalmeren.
 • Ylang-ylangolie: Ylang-ylangolie heeft een zoete, bloemige geur en kan helpen om te ontspannen en te kalmeren. Het kan nuttig zijn bij slaapproblemen en angst.

Angst tijdens zwangerschap

Angsten en stress kunnen veelvoorkomende problemen zijn tijdens de zwangerschap en het is begrijpelijk dat je je zorgen maakt over de gezondheid van jezelf en je baby. Gelukkig zijn er een aantal etherische oliën die kunnen helpen om te kalmeren en angst te verminderen. Hier zijn enkele van de etherische oliën die je kunt overwegen om te gebruiken bij angst tijdens de zwangerschap:
 

 • Lavendelolie: Lavendelolie is een zeer populaire etherische olie die bekend staat om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het kan helpen om angst te verminderen en kan nuttig zijn bij slaapproblemen.
 • Bergamotolie: Bergamotolie heeft een citrusachtige geur en kan helpen om te ontspannen en angst te verminderen. Het kan ook helpen om de stemming te verbeteren.
 • Kamilleolie: Kamilleolie is een rustgevende etherische olie die kan helpen bij het bevorderen van ontspanning en slaap. Het kan ook helpen bij angst en stress.
 • Rozenolie: Rozenolie heeft een kalmerende geur en kan helpen om te ontspannen en angst te verminderen. Het kan ook helpen om de huid te hydrateren en te kalmeren.
 • Ylang-ylangolie: Ylang-ylangolie heeft een zoete, bloemige geur en kan helpen om te ontspannen en te kalmeren. Het kan nuttig zijn bij angst en stress.

Ochtendmisselijkheid: misselijkheid zwangerschap

Ochtendmisselijkheid is een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap, vooral in de eerste trimester. Tegen die nare misselijkheid in de ochtenden heeft De Groene Linde de blend Morning Sickness – etherische olie tegen misselijkheid zwangerschap ontwikkeld. Doe 1 tot 2 druppels olie op je handen en verdeel. Maak van je handen een kommetje en hou dit voor je gezicht. Naast deze fijne blend zijn er een aantal enkelvoudige etherische oliën die kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen van ochtendmisselijkheid. Hier zijn enkele etherische oliën die je kunt overwegen:
 

 • Gemberolie: Gemberolie is een populaire etherische olie die bekend staat om zijn anti-misselijkheidseffecten. Het kan helpen bij het verminderen van de symptomen van ochtendmisselijkheid. Het is echter belangrijk om op te merken dat sommige bronnen suggereren dat het gebruik van gemberolie tijdens de zwangerschap kan worden vermeden.
 • Citroenolie: Citroenolie heeft een frisse, citrusachtige geur en kan helpen bij het verminderen van misselijkheid en braken. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de stemming en energie.
 • Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een verfrissende geur en kan helpen bij het verminderen van misselijkheid en braken. Het kan ook helpen bij het bevorderen van de spijsvertering.
 • Mandarijnolie: Mandarijnolie heeft een lichte, fruitige geur en kan helpen bij het verminderen van misselijkheid en braken. Het kan ook helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de stemming.

Zwangerschapsstriemen: striae zwangerschap

Zwangerschapsstrepen of striae zijn een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap en kunnen worden veroorzaakt door de snelle groei en rek van de huid. Helaas zijn er geen etherische oliën die striae volledig kunnen voorkomen of genezen, maar sommige etherische oliën kunnen wel helpen om de huid te hydrateren en te voeden. Een fijne olie om te gebruiken is de Extraordinairy belly oil – buikolie zwanger. Deze heerlijke belly olie is gemaakt van de meest zuivere basisoliën die we hebben en is ultra voedend door de toegevoegde vitamines A,C en E. Naast deze heerlijke olie om je prachtige buik mee te verzorgen kun je ook overwegen om deze enkelvoudige etherische oliën te gebruiken:
 

 • Lavendelolie: Lavendelolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van irritatie en roodheid rondom de striae. Het kan ook helpen bij het bevorderen van ontspanning.
 • Rozenolie: Rozenolie is rijk aan antioxidanten en kan helpen bij het verbeteren van de hydratatie van de huid. Het kan ook helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van striae.
 • Neroli-olie: Neroli-olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van de roodheid en zwelling rondom de striae. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de elasticiteit van de huid.
 • Mirre-olie: Mirre-olie heeft genezende eigenschappen en kan helpen bij het bevorderen van het herstel van beschadigd huidweefsel. Het kan ook helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van striae.

 
Het is belangrijk om op te merken dat etherische oliën geen wondermiddelen zijn en niet alle problemen met de huid kunnen oplossen. Het is ook belangrijk om te zorgen voor een gezonde en evenwichtige voeding en voldoende hydratatie om de gezondheid van de huid te bevorderen.

Vocht benen zwangerschap – Oedeem tijdens zwangerschap

Zwelling of oedeem is een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap en kan worden veroorzaakt door de toename van de hoeveelheid bloed en vocht in het lichaam. Er zijn een aantal etherische oliën die kunnen helpen bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van de circulatie. Hier zijn enkele etherische oliën die je kunt overwegen:
 

 • Jeneverbesolie: Jeneverbesolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van zwelling. Het kan ook helpen bij het bevorderen van de circulatie en het verbeteren van de nierfunctie.
 • Citroengrasolie: Citroengrasolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van zwelling. Het kan ook helpen bij het bevorderen van de circulatie en het verminderen van vermoeidheid.
 • Sinaasappelolie: Sinaasappelolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van zwelling. Het kan ook helpen bij het bevorderen van de circulatie en het verbeteren van de stemming.
 • Rozemarijnolie: Rozemarijnolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van zwelling. Het kan ook helpen bij het bevorderen van de circulatie en het verminderen van vermoeidheid.

Hoofdpijn tijdens zwangerschap

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap en kan worden veroorzaakt door hormonale veranderingen, stress, vermoeidheid en andere factoren. Gelukkig zijn er een aantal etherische oliën die kunnen helpen bij het verminderen van hoofdpijn en het bevorderen van ontspanning. Hier zijn enkele etherische oliën die je kunt overwegen:
 

 • Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft verkoelende en pijnstillende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Het kan ook helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress.
 • Lavendelolie: Lavendelolie heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Het kan ook helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress en angst.
 • Kamilleolie: Kamilleolie heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Het kan ook helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress en angst.
 • Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft verkoelende en pijnstillende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Het kan ook helpen bij het bevorderen van ontspanning en het verminderen van stress.

Rugpijn tijdens zwangerschap

Rugpijn is een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap en kan worden veroorzaakt door het extra gewicht dat de rug moet dragen. Hier zijn enkele etherische oliën die kunnen helpen bij rugpijn tijdens de zwangerschap:
 

 • Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een verkoelend en kalmerend effect op de spieren en kan helpen bij het verlichten van pijn en spanning in de rug.
 • Lavendelolie: Lavendelolie heeft ontspannende en pijnstillende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van rugpijn en het bevorderen van ontspanning.
 • Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van pijn en zwelling in de rug.
 • Rozemarijnolie: Rozemarijnolie heeft ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van pijn en spanning in de rug.

Moe tijdens zwangerschap

Vermoeidheid is een veelvoorkomend probleem tijdens de zwangerschap. Energy – etherische olie zwangerschap diffuser is een fantastische blend voor momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Je hormonen razen door je lichaam, je voelt je moe en je hebt zelfs het gevoel dat je in een emotioneel dipje zit. Dan kun je met de Energy boost jezelf weer een lekkere oppepper geven. Hier zijn enkele enkelvoudige etherische oliën die kunnen helpen bij vermoeidheid tijdens de zwangerschap:
 

 • Citroenolie: Citroenolie heeft een verfrissende en opbeurende geur en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de stemming.
 • Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een verkwikkende en stimulerende geur en kan helpen bij het verlichten van vermoeidheid en het verbeteren van de concentratie.
 • Rozemarijnolie: Rozemarijnolie heeft een opbeurende en verkwikkende geur en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de mentale helderheid.
 • Gemberolie: Gemberolie heeft een opwekkende en stimulerende geur en kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid en het verbeteren van de energie.

Hoe gebruik je etherische olie tijdens de zwangerschap?

Als je etherische oliën wilt gebruiken tijdens de zwangerschap, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid van jou en je baby te waarborgen. Hier zijn enkele tips voor het veilig gebruik van etherische oliën tijdens de zwangerschap:
 

 • Vermijd het gebruik van etherische oliën tijdens het eerste trimester van de zwangerschap.
 • Gebruik alleen pure, hoogwaardige etherische oliën die zijn geproduceerd door een gerenommeerd bedrijf, zoals De Groene Linde.
 • Verdun etherische oliën altijd in een draagolie, zoals jojoba-olie of amandelolie, voordat je ze op de huid aanbrengt. De aanbevolen verdunning is meestal 1-2 druppels etherische olie per theelepel draagolie.
 • Gebruik etherische oliën alleen in kleine hoeveelheden en vermijd overmatig gebruik.
 • Verspreid etherische olie in huis met een diffuser, maar adem de oliën niet rechtstreeks in.
 • Vermijd het gebruik van etherische oliën die gecontra-indiceerd zijn tijdens de zwangerschap, zoals salie, rozemarijn, pepermunt en wintergreen.
 • Houd etherische oliën buiten bereik van kinderen en zorg ervoor dat je ze op een veilige plaats bewaart.
 • Stop onmiddellijk met het gebruik van etherische oliën als je huidirritatie, allergische reacties of andere ongewenste bijwerkingen ervaart.

 
Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen en de juiste etherische oliën te kiezen, kun je veilig en effectief gebruik maken van etherische oliën tijdens de zwangerschap. Het is belangrijk om op te merken dat je tijdens de zwangerschap voorzichtig moet zijn met het gebruik van etherische oliën. Neem gerust contact op bij twijfel, of andere vragen. Je kunt natuurlijk ook altijd advies inwinnen bij je verloskundige.
 

Andere blogposts

Verdiep je in Etherische oliën: Must-Read Boeken! Inchecken bij Jezelf: Zelfzorg met Etherische Oliën Kruidnagelolie: Natuurlijke Boost voor Gezondheid De Kracht van Rozemarijn olie Welke etherische olie voor zelfvertrouwen? Etherische Oliën bij Voetreflexologie Welke olie voor honden? Auraspray: De Wereld van Etherische Oliën Ontdekken Welke etherische olie voor HSP? Welke verschillende soorten etherische olie zijn er? Energetische Reiniging met Etherische Oliën Etherische Oliën voor Examenvrees Etherische olie voor de herfst Energieke start: Etherische oliën voor school Tea Tree Olie: Natuurlijke huidverzorging Reed diffuser maken met etherische oliën Pepermunt olie: voor een goede buikgezondheid Zelf zeep maken met etherische oliën Zeg vaarwel tegen cellulitis met etherische oliën! Wagenziekte: Hoe kan je reisziekte beperken? De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie Hydrolaten: Natuurlijke verzorging en verfrissing! Biologisch tuinieren met etherische olie Zelf bodybutter maken met etherische olie Diffuser – interessante feiten en weetjes! Aromatherapie – interessante feiten en weetjes! Etherische olie in de sauna Welke etherische olie bij yoga? Aromatherapie in de zorg Etherische olie bij sterven, rouw en verdriet Etherische olie tegen stress en angst Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie Voorjaarsmoeheid: symptomen, oorzaak en tips! Etherische olie van De Groene Linde vs. Young Living? Geurolie voor diffuser, kaarsen en brander Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten Ontspannen in bad: welke etherische olie in bad? Beste etherische olie voor diffuser! Massage olie maken met etherische olie Zelfmassage: hoe kun je jezelf een massage geven? Spierpijn: etherische olie spieren en gewrichten Etherische olie: wat helpt tegen menstruatiepijn? Etherische olie: wat helpt tegen hooikoorts? Etherische olie voor energie: welke geur geeft energie? Etherische oliën combineren: welke etherische oliën mengen? Etherische olie hormoonbalans: hoe hormonen in balans brengen? Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap? Etherische olie meditatie: Mediteren met etherische olie Diffuser etherische olie: welke aroma diffuser? Etherische olie voor kinderen Roomspray: zelf spray maken met etherische olie Etherische olie voor de was Schoonmaken met etherische olie Welke etherische olie voor ontspanning? Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken? Hoe gebruik je etherische olie? Draagolie – Welke basisolie gebruik je voor etherische olie? Welke etherische olie past bij mij? Welke etherische olie voor welke kwaal Natuurlijke gezichtsverzorging: Wat is een goede skincare routine? Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën Zelf geurkaars maken – Hoe maak je geurkaarsen? DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad? Etherische olie om beter te slapen Etherische olie voor concentratie Welke etherische olie bij verkoudheid? Wat doet de volle maan met je? Gebruiksaanwijzing: Hoe werkt een diffuser? Welke draagolie voor etherische olie en wat is draagolie?
De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 42 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken