Meteen naar de inhoud
Home » Yoga » Welke etherische olie bij yoga?

Welke etherische olie bij yoga?

Etherische oliën kunnen tijdens yoga worden gebruikt vanwege hun ontspannende, kalmerende en opbeurende eigenschappen. Door het gebruik van etherische oliën tijdens yoga, kunnen de voordelen van yoga verder worden versterkt.
 
Hier zijn enkele redenen waarom etherische oliën nuttig kunnen zijn tijdens yoga:
 
Stressvermindering: De geur van etherische oliën kan helpen om stress te verminderen en de geest te kalmeren, waardoor het gemakkelijker wordt om te ontspannen tijdens yoga.
 
Verhoging van de concentratie: Sommige etherische oliën kunnen helpen om de mentale alertheid en concentratie te verhogen, wat handig kan zijn tijdens yoga-oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de focus en concentratie.
 
Verbeterde ademhaling: Sommige etherische oliën, zoals eucalyptusolie, kunnen helpen bij het openen van de luchtwegen en het verbeteren van de ademhaling, wat handig kan zijn tijdens yoga-oefeningen die gericht zijn op de ademhaling.
 
Kalmerende werking: De geur van bepaalde etherische oliën, zoals lavendelolie en frankincenseolie, kan helpen om gevoelens van angst en nervositeit te verminderen, waardoor het gemakkelijker wordt om te ontspannen tijdens yoga.

Welke etherische olie yoga

De Groene Linde is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het maken van producten op basis van etherische oliën, waaronder ook blends speciaal samengesteld voor yoga. Hieronder vind je informatie over enkele yoga blends van De Groene Linde:
 
Yoga-Zen – Deze blend is een verstillende geur die je terug brengt naar je kern, de plek waar je innerlijke rust en stilte ervaart. Het bevat onder andere lavendin, patchouli, pepermunt, wierook, groene mandarijn en neroli 10%.
 
Yoga-Energy – Dit natuurzuivere etherische oliemengsel geeft je een lekkere oppepper. Het bevat onder andere bergamot, vetiver, cederhout, marjolein en salie.
 
Yoga-Compassion – Deze blend helpt je om weer in verbinding te komen met de liefde voor jezelf en laat vanuit jouw hart de liefde stromen naar de wereld om je heen. Het bevat onder andere bergamot, lavendel, roos, mimosa en rosalina.
 
Yoga-Harmony – Deze blend brengt jouw lichaam, geest en ziel in balans. Door in balans te zijn kun je het leven met open armen ontvangen. Het bevat onder andere tangerine, kamille rooms, himalayaceder, tolubalsem en vanille.
 
Yoga-Release – Deze blend is bedoeld om je te ondersteunen bij het loslaten van spanning en stress. Om vastzittende blokkades aandacht te geven en om ruimte te creëren in het lichaam en de geest. Zo kan de energie weer vrij stromen. Het bevat onder andere rozemarijn, ylang-ylang, citroen, jeneverbes, patchouli en laurier.

Etherische olie yoga

Als je etherische oliën wilt gebruiken tijdens yoga, zijn er enkele belangrijke dingen waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je ze op een veilige en effectieve manier gebruikt:
 
Kwaliteit van de etherische olie: Zorg ervoor dat je hoogwaardige etherische oliën gebruikt die 100% puur zijn en vrij van synthetische additieven en verontreinigingen. Kies voor oliën van gerenommeerde merken, zoals van De Groene Linde (verkrijgbaar in de shop) die worden geleverd met informatie over de herkomst en kwaliteit van de olie.
 
Verdun de etherische olie: Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd en mogen niet direct op de huid worden aangebracht. Verdun de olie in een basisolie, zoals jojoba-olie of amandelolie, voordat je deze op de huid aanbrengt.
 
Gebruik de juiste verdunning: Houd je aan de juiste verdunningsverhoudingen die veilig zijn voor gebruik op de huid. Een algemene richtlijn is om 1-2 druppels etherische olie toe te voegen aan 10 ml basisolie.
 
Gebruik de olie op de juiste manier: Afhankelijk van de gewenste toepassing, kun je etherische oliën vernevelen in de lucht, toevoegen aan een diffuser, mengen met basisolie voor massage, of toevoegen aan je yogamat of kleding.
 
Vermijd inname: Etherische oliën zijn niet bedoeld voor inwendig gebruik. Gebruik etherische oliën nooit intern tijdens yoga.
 
Wees voorzichtig bij zwangerschap: Als je zwanger bent, moet je extra voorzichtig zijn bij het gebruik van etherische oliën.
 
Door rekening te houden met deze factoren en contact op te nemen bij twijfels of andere vragen, kun je etherische oliën op een veilige en effectieve manier gebruiken tijdens yoga.

Wellicht vind je deze blog ook interessant op te lezen: Etherische olie meditatie: mediteren met etherische olie
 

Andere blogposts

Etherische olie voor de herfst Energieke start: Etherische oliën voor school Tea Tree Olie: Natuurlijke huidverzorging Reed diffuser maken met etherische oliën Pepermunt olie: voor een goede buikgezondheid Zelf zeep maken met etherische oliën Zeg vaarwel tegen cellulitis met etherische oliën! Wagenziekte: Hoe kan je reisziekte beperken? De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie Hydrolaten: Natuurlijke verzorging en verfrissing! Biologisch tuinieren met etherische olie Zelf bodybutter maken met etherische olie Diffuser – interessante feiten en weetjes! Etherische olie – interessante feiten en weetjes! Aromatherapie – interessante feiten en weetjes! Etherische olie in de sauna Welke etherische olie bij yoga? Aromatherapie in de zorg Etherische olie bij sterven, rouw en verdriet Etherische olie tegen stress en angst Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie Voorjaarsmoeheid: symptomen, oorzaak en tips! Etherische olie van De Groene Linde vs. Young Living? Geurolie voor diffuser, kaarsen en brander Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine Yogamat kopen: wat is een goede yogamat? Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten Ontspannen in bad: welke etherische olie in bad? Beste etherische olie voor diffuser! Massage olie maken met etherische olie Zelfmassage: hoe kun je jezelf een massage geven? Spierpijn: etherische olie spieren en gewrichten Etherische olie: wat helpt tegen menstruatiepijn? Etherische olie: wat helpt tegen hooikoorts? Etherische olie voor energie: welke geur geeft energie? Etherische oliën combineren: welke etherische oliën mengen? Etherische olie hormoonbalans: hoe hormonen in balans brengen? Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap? Etherische olie meditatie: Mediteren met etherische olie Diffuser etherische olie: welke aroma diffuser? Etherische olie voor kinderen Roomspray: zelf spray maken met etherische olie Etherische olie voor de was Schoonmaken met etherische olie Welke etherische olie voor ontspanning? Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken? Hoe gebruik je etherische olie? Draagolie – Welke basisolie gebruik je voor etherische olie? Welke etherische olie past bij mij? Welke etherische olie voor welke kwaal Natuurlijke gezichtsverzorging: Wat is een goede skincare routine? Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën Zelf geurkaars maken – Hoe maak je geurkaarsen? DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad? Etherische olie om beter te slapen Etherische olie voor concentratie Welke etherische olie bij verkoudheid? Wat doet de volle maan met je? Gebruiksaanwijzing: Hoe werkt een diffuser? Welke draagolie voor etherische olie en wat is draagolie?
De waardering van www.mindpiece.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken