Ga naar de inhoud
Home » Kinderen » Etherische olie voor Kinderen

Etherische olie voor Kinderen

We vertellen je in deze blog alles over aromatherapie voor kinderen, zoals enkele manieren om etherische olie veilig te gebruiken bij kinderen, welke etherische oliën voor kinderen geschikt zijn en we benoemen nog een aantal voorzorgsmaatregelen waar je rekening mee moet houden tijdens het gebruik van etherische olie voor kinderen vanaf 2 jaar.
 
Bekijk de productpagina

aromatherapie voor kinderen

Het gebruik van etherische oliën bij kinderen vereist voorzichtigheid en deskundig advies, omdat sommige oliën sterk geconcentreerd zijn en bijwerkingen kunnen hebben. Hier zijn enkele manieren om etherische oliën veilig te gebruiken bij kinderen:
 
Inhalatie: Voor kinderen is inhalatie vaak de veiligste en meest effectieve methode. Voeg enkele druppels etherische olie toe aan een diffuser of een kom warm water. Laat je kind de dampen inademen, maar zorg ervoor dat de diffuser of de kom buiten bereik van je kind blijft.
 
Topisch gebruik: Verdun de etherische olie met een draagolie en breng het mengsel aan op de huid van je kind. Een algemene richtlijn is om 1-2 druppels etherische olie te mengen met 1 theelepel draagolie, zoals amandelolie of jojoba-olie.
 
Vermijd het aanbrengen op het gezicht, vooral rond de ogen, de mond en de neus. Breng etherische oliën niet aan op gevoelige huidgebieden, open wonden of beschadigde huid.
 
Je kunt de olie aanbrengen op de voetzolen, armen en benen. De voetzolen zijn een veilige en effectieve plaats voor het aanbrengen van etherische oliën bij kinderen, omdat de huid op deze plek minder gevoelig is en er geen risico is op inname.
 
Baden: Voeg enkele druppels etherische olie toe aan een handje epsomzout of himalayazout, voordat je het mengsel in het warm bad doet. En laat je kind gedurende 10-15 minuten in het water weken. Etherische olie mengt niet met water. Vandaar dat je het eerst moet mengen met een emulgator. Op deze manier wordt de olie beter opgenomen in het water en blijft het niet bovenop het water drijven.
 
Massage: Meng enkele druppels etherische olie met een draagolie en masseer het mengsel zachtjes in de huid van uw kind. Vergeet niet om de olie eerst op een klein stukje huid te testen om te controleren op allergische reacties.

Welke etherische olie voor kind?

In de kinderlijn werkt de Groene Linde met verschillende thema’s die kinderen aanspreken door de leuke afbeelding op het etiket. Elk product is in verschillende varianten verkrijgbaar, zoals een roomspray of auraspray, etherische olie en roll on. De sprays gebruik je vanaf 2 jaar als roomspray en vanaf 4 jaar mag je ze ook als auraspray gebruiken. De producten uit de kinderlijn hoef je niet eerst te verdunnen met een draagolie. We benoemen hier de verschillende varianten:
 
Blije hondjes: Om lekker te spelen en plezier te maken. Een zalige geur dat is als een zonnetje in huis. Daarnaast beschermt deze geur de kinderen voor elkaars energie, zodat ze minder last hebben van elkaar en niet uitgeput raken, omdat ze veel energie weglekken naar kindjes die dit nodig hebben. Vooral de kindjes van nu hebben veel last van elkaars emoties.
 
Kalme kikker: Ook jonge kinderen kunnen piekeren en angstige gedachte hebben waardoor ze slecht in slaap vallen. De Kalme Kikker is een blend die ervoor zorgt dat het kindje uit zijn of haar hoofd gaat. Het denken stopt en er is rust. Dit is natuurlijk heel fijn voor het slapen gaan, maar de Kalme Kikker kan ook door de dag heen worden gebruikt om te kalmeren en tot rust te komen. En voor alle kleine “eigenwijze” kikkertjes hebben wij de blend natuurlijk ook weer in een handiger roller. Zo kan jouw kindje het lekker “zelluf” doen.
 
Kattenzelf: Kinderen hebben de neiging om zich aan te passen aan de omgeving met als gevolg dat ze zichzelf helemaal verliezen. Als je merkt dat je kind zich steeds maar aanpast aan de situatie waarin het verkeerd kun je deze Kattenzelf gebruiken. Je kind zal zich beter voelen, weerbaar zijn en voor zichzelf opkomen. Een grens trekken en geen last hebben als anderen kritiek hebben.

Leeuwenkracht: Leeuwenkracht geeft je kindje vertrouwen. Kindjes die het moeilijk vinden om nieuwe dingen aan te gaan. Je ziet ze twijfelen en kijken. Ze overwegen of ze dit nieuwe aan zullen gaan. Het onderliggende is zelfvertrouwen. Kan ik het wel? Leeuwenkracht geeft je kindje wat meer daadkracht omdat het op een vriendelijke manier op de grond wordt gezet.
 
Slaap schaapje: Om fijn te gaan slapen. De Lavendel en Lavendin staan bekend om hun ondersteuning bij het slapen gaan. Het lichaam kalmeert en ontkrampt door de Kamille en de Mandarijn zorgt voor een fijne sfeer in het slaapkamertje.
 
Verkouden neusjes: Verkouden Neusjes is een heerlijke blend voor verkouden kindjes. Doe volgens het schema een aantal druppels in de diffuser. Of doe een druppel op de knuffel, zodat je kindje wat verlichting krijgt. Samen met de Zeehondjes hoest balsem is Verkouden Neusjes een must have voor iedere ouder.

Kippendroom: Veel kinderen hebben last van nare dromen en nachtmerries. Deze geurfrequentie is speciaal bedoeld om het kindje rustig te laten slapen. Door dromen verwerken we de gebeurtenissen van de dag. Het is verstandig om je kind voor het slapen gaan tot rust te brengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een voetmassage te geven. Maar ook een voetenbadje vinden kinderen leuk.
 
Knuffelbeer: Knuffelbeer geeft een veilig gevoel en is voor kindjes die het moeilijk vinden om uit hun veilige en bekende omgeving te zijn. In het kinderdagverblijf vinden ze het lastig om zich aan te sluiten bij andere kindjes en trekken zich terug om zo de veiligheid voor zichzelf te creëren. Gebruik de knuffelbeer thuis en op de crèche om zo het veilige gevoel van thuis mee te kunnen geven.
 
Koele pinquin: Doordat kinderen gedurende de dag veel indrukken krijgen te verwerken is het belangrijk om ze op een zachte manier te ontkoppelen. De Koele Pinguïn olie zorgt daarvoor. Zet de diffuser aan als ze uit school komen of als je merkt dat je kind de indrukken van de dag moeilijk van zich af kan schudden. Deze geurfrequentie helpt kinderen om ‘af te koelen’ en te ontspannen. Deze geur is ook heel goed om te gebruiken net voor het naar bed gaan.

Egeltje: Om ervoor te zorgen dat jouw kind beschermd is tegen energie van anderen kan je deze frequentie goed gebruiken! De spray beschermt het energieveld van je kind. Hierdoor raakt je kind niet “vol” en lekt er geen energie weg waardoor je zoon of dochter kribbig of moe kan worden. Fijn om in te zetten voordat je kind naar school of naar een speelafspraak gaat. Zet de spray bij de voordeur en bescherm jouw kind voor het de deur uitgaat.
 
Olifantje: Wanneer je goed gegrond bent sta je steviger in je schoenen. Fijn om in te zetten als je merkt dat je zoon of dochter veel in zijn/haar hoofd zit. Kinderen kunnen zelf onrustig worden als ze niet met beide beentjes op de grond staan. Drukke kinderen kunnen zeker wat gronding gebruiken. Je kunt dit het beste met een spray doen. Het niet goed gegrond zijn is een energie verhaal. Je werkt met een spray in de aura waar de frequentie van deze spray het werk doet.
 
Walvisje: Om heerlijk energetisch te reinigen, de Walvis spray! Ontzettend fijn om na een lange schooldag of na het spelen met vriendjes te gebruiken. Soms komt er zoveel energie op jouw kind af dat het zich er vervelend van kan gaan voelen. Je kan je vinger er dan niet opleggen waarom jouw kind zo onrustig is. Deze spray zorgt ervoor dat de eventuele opgedane energie uit het energieveld van jouw kind verdwijnt. Dit zorgt voor meer rust en balans in dat kleine lijfje.
 
Hocus focus: Deze geurfrequentie is voor alle kinderen die het moeilijk vinden om hun aandacht vast te houden. Er wordt veel gevraagd van de kids en de kinderen worden steeds gevoeliger. De indrukken en impulsen van buitenaf kunnen het kind zo hinderen dat concentreren heel lastig wordt. De energie is vaak te hoog waardoor ze niet goed in hun lichaam zitten. Door de Hocus Focus wordt hun energie naar beneden getrokken zodat je je beter op de aardse zaken kunt richten. Zo kan je kind zich op een rustige en geconcentreerde manier richten op de opdrachten die van hem of haar worden gevraagd.

gebruik van etherische olie bij kinderen

Bij het gebruik van etherische oliën bij kinderen is het belangrijk om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen en rekening te houden met enkele specifieke aspecten:
 
Leeftijd: Jonge kinderen hebben een gevoeliger huid en luchtwegen dan volwassenen, en hun organen zijn nog in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn met het gebruik van etherische oliën bij kinderen jonger dan 2 jaar. Vermijd het gebruik van etherische oliën bij kinderen die astma hebben of andere ademhalingsproblemen hebben.
 
Keuze van etherische oliën: Niet alle etherische oliën zijn geschikt voor kinderen. Sommige oliën kunnen irriterend zijn voor de huid of ademhalingsproblemen veroorzaken. Vermijd bijvoorbeeld oliën zoals pepermunt, kaneel, oregano, eucalyptus, wintergroen en kamfer, omdat deze te sterk zijn voor kinderen. Kies in plaats daarvan voor zachtere enkelvoudige oliën zoals lavendel, ylang ylang, roos, wierook, roomse kamille, tea tree, sinaasappel, citroen, mandarijn, grapefruit, niaouli en rosalina.

Dosering: De dosering van etherische oliën voor kinderen moet worden aangepast aan hun leeftijd. Het is ook belangrijk om de aanbevolen doseringen niet te overschrijden, omdat dit bijwerkingen kan veroorzaken. Bekijk en bewaar voor de volledigheid het onderstaande doseerschema.
 

Bewaren: Bewaar etherische oliën altijd buiten het bereik van kinderen. Berg de oliën op in een koele, donkere en droge ruimte, bij voorkeur in een gesloten kast of lade.
 
Bij twijfel of andere vragen, schroom dan niet om contact op te nemen.

Etherische olie voor kinderen

Bekijk de productpagina
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 46 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken