Ga naar de inhoud
Home » Schoonmaken » Etherische olie voor de was

Etherische olie voor de was

In deze blog vertellen we welke verschillende etherische oliën geschikt zijn om toe te voegen aan je was, we benoemen een aantal manieren hoe je etherische olie kunt gebruiken tijdens het wassen en hoe je zelf wasmiddel kunt maken met etherische olie.

Welke etherische olie voor de was?

Er zijn verschillende etherische oliën die je kunt toevoegen aan je was om een heerlijke geur toe te voegen. Hier zijn een paar opties:
 
Lavendelolie: Lavendelolie heeft een kalmerende en ontspannende geur en is geweldig om toe te voegen aan je was. Het helpt ook om eventuele ongewenste geuren te neutraliseren.
 
Citroenolie: Citroenolie heeft een verfrissende en opbeurende geur en kan helpen om vlekken te verwijderen en de was helderder te maken.
 
Tea tree-olie: Tea tree-olie heeft een krachtige antiseptische werking en kan helpen om bacteriën en schimmels te doden die op kleding kunnen groeien.

Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een verkoelende en verfrissende geur en kan helpen om de lucht in je wasruimte te zuiveren.
 
Sinaasappelolie: Sinaasappel etherische olie heeft een frisse en fruitige geur die kan helpen om ongewenste geuren te neutraliseren en je was heerlijk te laten ruiken.
 
Eucalyptus etherische olie: Eucalyptus olie heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen en kan helpen om bacteriën en schimmels in je was te verminderen.
 
Ylang-ylang etherische olie: Ylang-ylang etherische olie heeft een zoete en bloemige geur die kalmerend en ontspannend kan zijn.

Voeg gewoon een paar druppels etherische olie toe aan je wasmiddel voordat je het in de wasmachine doet. Het is belangrijk om te onthouden dat etherische oliën geconcentreerd zijn, dus je hebt slechts een paar druppels nodig voor elke wasbeurt. Voeg de etherische olie toe aan je wasmiddel of wasverzachter en geniet van de heerlijke geur van je schone was!

Etherische olie bij de was

Er zijn verschillende manieren om etherische oliën aan je was toe te voegen, afhankelijk van je voorkeur en het type wasmiddel dat je gebruikt. Hier zijn een paar suggesties:
 
Voeg etherische olie toe aan je wasmiddel: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan je wasmiddel voordat je het in de wasmachine doet. Dit is een handige methode als je wasmiddel gebruikt dat je in de machine giet.
 
Voeg etherische olie toe aan je wasverzachter: Je kunt etherische olie ook toevoegen aan je wasverzachter om een heerlijke geur aan je was toe te voegen. Voeg gewoon een paar druppels etherische olie toe aan de wasverzachter voordat je het in de wasmachine doet.
 
Gebruik een droogbal met etherische olie: Er zijn ook drogerballen beschikbaar die je kunt besprenkelen met wat druppeltjes etherische olie en die je vervolgens in de droger kunt doen. Deze ballen kunnen meerdere droogbeurten meegaan en geven geleidelijk een heerlijke geur af aan je was.
 
Maak je eigen wasmiddel met etherische olie: Als je je eigen wasmiddel maakt, kun je etherische oliën toevoegen aan het mengsel om een heerlijke geur aan je was te geven. Zoek online naar recepten voor zelfgemaakt wasmiddel en voeg dan etherische olie toe aan het mengsel voordat je het in de wasmachine doet.

Zelf wasmiddel maken

Het maken van je eigen wasmiddel met etherische olie is eenvoudig en leuk om te doen. Hier is een eenvoudig recept om je op weg te helpen:
 
Benodigdheden:
 

  • 1 kopje borax
  • 1 kopje baking soda
  • 1/2 kopje fijne zeezout
  • 1/2 kopje geraspte zeep (bijvoorbeeld castille zeep)
  • 20-30 druppels etherische olie (bijvoorbeeld lavendel of citroen)

 
Instructies:
 

  • Meng de borax, baking soda en fijne zeezout in een grote kom.
  • Voeg de geraspte zeep toe aan het mengsel en roer goed.
  • Voeg de etherische olie toe aan het mengsel en roer opnieuw. Zorg ervoor dat de etherische olie goed is verdeeld.
  • Bewaar het mengsel in een luchtdichte container op een koele en droge plaats.
  • Gebruik 1-2 eetlepels van het mengsel per wasbeurt, afhankelijk van de grootte van de was en de mate van vervuiling.

 
Dit recept is voldoende voor ongeveer 20-30 wasbeurten, afhankelijk van hoeveel je gebruikt per wasbeurt. Je kunt het recept aanpassen door meer of minder van de ingrediënten te gebruiken, afhankelijk van je behoeften.
 
Onthoud dat sommige etherische oliën, waaronder sinaasappelolie, fototoxisch kunnen zijn en je huid gevoeliger kunnen maken voor zonlicht. Zorg ervoor dat je de instructies voor het gebruik van etherische oliën volgt en vermijd direct zonlicht op je huid na het gebruik van etherische oliën in je wasmiddel.
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 47 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken