Ga naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Etherische olie voor concentratie

Etherische olie voor concentratie

Benieuwd waarom je etherische olie kan gebruiken om te helpen bij het verbeteren van concentratie en focus en welke etherische olie goed is voor concentratie? In deze blog geven we duidelijkheid en verschillende mogelijkheden.

Waarom gebruik je etherische olie?

Etherische oliën worden al duizenden jaren gebruikt vanwege hun therapeutische eigenschappen, waaronder hun vermogen om te helpen bij het verbeteren van concentratie en focus. De geur van etherische oliën kan direct invloed hebben op het limbische systeem van de hersenen, dat verantwoordelijk is voor emoties, geheugen en motivatie.
 
Door de aromatische moleculen in te ademen of te absorberen door de huid, kunnen etherische oliën signalen naar de hersenen sturen en het limbische systeem activeren. Dit kan helpen om de geest te verhelderen, mentale helderheid te bevorderen en de concentratie te verbeteren.
 
Bovendien kunnen sommige etherische oliën, zoals rozemarijnolie, stimulerende eigenschappen hebben die kunnen helpen om de bloedcirculatie en zuurstoftoevoer naar de hersenen te verhogen, waardoor de cognitieve functie wordt verbeterd.
 
Het gebruik van etherische oliën voor concentratie kan een natuurlijke en veilige manier zijn om de geest te verhelderen en de productiviteit te verhogen, zonder de negatieve bijwerkingen van cafeïne of andere stimulerende middelen.

Welke etherische olie is goed voor concentratie?

Er zijn verschillende etherische oliën die kunnen helpen bij het verbeteren van concentratie en focus. Hier zijn enkele voorbeelden:
 

 • Rozemarijn olie: Rozemarijnolie staat bekend om zijn stimulerende en opwekkende eigenschappen, en kan helpen om mentale helderheid en concentratie te verbeteren.
   

 • Etherische olie kaneel: Kaneel olie kan helpen bij het bestrijden van mentale vermoeidheid en het verbeteren van de hersenfunctie gerelateerd aan het werkgeheugen.
   

 • Citroen olie: Citroen olie is een sterk ruikende etherische olie die zeer gunstig is voor de gezondheid van de hersenen. De sterke citroengeur bevordert de concentratie en kalmeert de geest.
   

 • Etherische olie pepermunt: Pepermunt olie stimuleert de geest om het geheugen, concentratie, focus en mentale prestaties te ondersteunen. Bovendien heeft het een rustgevend en verfrissend effect dat ontspanning en helder denken bevordert.

We hebben ook andere etherische olie blends in onze collectie die speciaal zijn ontworpen voor het verbeteren van de concentratie en het geheugen. Etherische olie blends zijn mengsels van verschillende etherische oliën die zijn samengesteld om synergetische effecten te creëren. Het idee achter etherische olie blends is dat het combineren van oliën met vergelijkbare of complementaire eigenschappen kan leiden tot een krachtiger effect dan wanneer je de oliën afzonderlijk gebruikt.
 

 • Focus – etherische olie voor concentratie: Voor momenten dat je er met je hoofd bij moet blijven. Een heerlijke frisse geur die je helpt om geconcentreerd te blijven tijdens bijvoorbeeld intensief denkwerk.
   

 • Focus & Boost – Happy Home collectie: Deze heerlijke en verfrissende geur zal je helpen om na een vermoeiende dag weer mentale helderheid te creëren en tot je zelf te komen. Erg fijn als je later nog wat moet doen. De gekozen etherische oliën zijn ook bedoeld om je geestelijk alert te maken en te houden, een goede keuze als je moet studeren of geestelijk moet presteren.
   

 • Clear Mind, Woman Collection: Last van een duf hoofd? Of het gevoel van watten in je hoofd? De Clear Mind zorgt ervoor dat het weer helder in je hoofd wordt. Ook superfijn om aan te zetten wanneer je thuis aan het werk bent en je niet goed je focus kunt houden omdat je te veel aan je hoofd hebt.

 • Supercharger olie: Als je een drukke dag hebt gehad en er nog meer van je wordt gevraagd. Super charger bevat verschillende etherische oliën die ervoor zorgen dat je hersenen en je lichaam weer worden geactiveerd. Je bent goed gegrond en dat zorgt ervoor dat er niet onnodig energie weglekt.
   

 • Mental Focus inhaler: Als je nog een tijdje gefocust moet zijn. Maar ook fijn als je een vol of duf hoofd hebt. Dan kan je deze Mental Focus inhaler gebruiken. Gebruik deze inhaler naar behoefte.
   

 • Elektro Stress – etherische olie tegen straling: Beschermt tegen straling van GSM, huistelefoon, televisie, wekker, Wifi, zendmasten etc. De olie is speciaal bedoeld om jezelf te reinigen en te beschermen tegen deze straling.

Het is belangrijk om te onthouden dat etherische oliën krachtige stoffen zijn en dat je ze altijd moet verdunnen voordat je ze op je huid aanbrengt. Ook moet je voorzichtig zijn als je ze gebruikt als je zwanger bent of bepaalde medische aandoeningen hebt. Het is altijd mogelijk om bij twijfel contact op te nemen voordat je etherische oliën gebruikt.
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 46 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken