Meteen naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Etherische olie tegen stress en angst

Etherische olie tegen stress en angst

We leggen in deze blog graag uit wat echt helpt tegen stress en angst, welke olie helpt tegen stress en welke etherische oliën je kunt gebruiken voor angst. Ook de toepassingen komen aan bod. Deze oliën mag je niet missen in jouw collectie!

Wat helpt echt tegen stress?

Etherische olie kan helpen bij het verminderen van stress door de invloed op het limbische systeem van de hersenen. Het limbische systeem is verantwoordelijk voor emoties en stressreacties.
 
Sommige etherische oliën hebben eigenschappen die bekend staan ​​als anxiolytica, wat betekent dat ze angst kunnen verminderen. Wanneer deze oliën worden ingeademd, kunnen ze het limbische systeem beïnvloeden en helpen bij het verminderen van gevoelens van angst en stress.
 
Bovendien kunnen etherische oliën ook fysiologische effecten hebben, zoals het verlagen van de hartslag en het verminderen van spierspanning. Dit kan bijdragen aan het verminderen van fysieke symptomen van stress, waardoor iemand zich meer ontspannen en kalm kan voelen.

Welke olie helpt tegen stress?

Er zijn verschillende etherische oliën die kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst. Hier zijn enkele voorbeelden:
 
Lavendelolie: Lavendelolie staat bekend om zijn ontspannende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.
 
Kamilleolie: Kamilleolie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.
 
Bergamotolie: Bergamotolie heeft opbeurende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en spanning.
 
Rozemarijnolie: Rozemarijnolie kan helpen bij het verminderen van stress en angst door de bloedcirculatie te verbeteren en de mentale helderheid te vergroten.
 
Wierookolie: Frankincenseolie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en spanning.

Welke etherische olie voor angst?

Er zijn veel etherische oliën die minder bekend zijn, maar die ook kunnen helpen bij het verminderen van stress en angst. Hier zijn enkele voorbeelden:
 
Ylang-ylangolie: Ylang-ylangolie heeft ontspannende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en spanning.
 
Neroli-olie: Neroli-olie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en stress.
 
Vetiverolie: Vetiverolie heeft aardende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en spanning. Het kan worden ingeademd of topisch worden aangebracht op de huid.
 
Patchouli-olie: Patchouli-olie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.
 
Melisse-olie: Melisse-olie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van angst en stress.

Hoe etherische oliën gebruiken tegen stress en angst?

Er zijn verschillende manieren om etherische oliën te gebruiken om stress en angst te verminderen. Hier zijn enkele suggesties:
 
Aromatherapie: Voeg enkele druppels etherische olie toe aan een diffuser of verdamper en laat deze gedurende 30-60 minuten aan staan in een ruimte. Op deze manier kunnen de geurige moleculen van de olie worden ingeademd en de stemming verbeteren.
 
Direct inhaleren: Breng een druppel etherische olie aan op een tissue of doekje en inhaleer diep en langzaam. Dit kan onmiddellijk een kalmerend effect hebben.
 
Topisch gebruik: Meng enkele druppels etherische olie met een draagolie, zoals jojoba-olie of amandelolie, en breng het mengsel aan op de huid. Bijvoorbeeld op de polsen, nek of voetzolen. Dit kan helpen om een kalmerend effect te creëren en de spanning te verminderen.
 
Bad: Meng enkele druppels etherische olie met een handje himalaya zout, voeg dit mengsel toe aan een warm bad en laat jezelf onderdompelen. Dit kan helpen bij het ontspannen van de spieren en het verminderen van stress en angst.

Diffuser blends bij angst en stress

Hier zijn een paar diffuserblends die je kunt proberen:
 
Kalmerende blend: 3 druppels lavendelolie, 2 druppels bergamotolie, 1 druppel kamilleolie.
Stressvermindering blend: 2 druppels bergamotolie, 2 druppels ylang-ylangolie, 1 druppel lavendelolie.
Energie en focus blend: 2 druppels citroenolie, 2 druppels rozemarijnolie, 1 druppel pepermuntolie.
 
Voeg deze oliën toe aan je diffuser en geniet van de kalmerende, ontspannende effecten.
 
Het is belangrijk op te merken dat etherische oliën geen vervanging zijn voor professionele hulp bij stress of andere mentale gezondheidsproblemen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde professional als je je zorgen maakt over je geestelijke gezondheid.
 

Andere blogposts

Etherische olie voor de herfst Energieke start: Etherische oliën voor school Tea Tree Olie: Natuurlijke huidverzorging Reed diffuser maken met etherische oliën Pepermunt olie: voor een goede buikgezondheid Zelf zeep maken met etherische oliën Zeg vaarwel tegen cellulitis met etherische oliën! Wagenziekte: Hoe kan je reisziekte beperken? De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie Hydrolaten: Natuurlijke verzorging en verfrissing! Biologisch tuinieren met etherische olie Zelf bodybutter maken met etherische olie Diffuser – interessante feiten en weetjes! Etherische olie – interessante feiten en weetjes! Aromatherapie – interessante feiten en weetjes! Etherische olie in de sauna Welke etherische olie bij yoga? Aromatherapie in de zorg Etherische olie bij sterven, rouw en verdriet Etherische olie tegen stress en angst Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie Voorjaarsmoeheid: symptomen, oorzaak en tips! Etherische olie van De Groene Linde vs. Young Living? Geurolie voor diffuser, kaarsen en brander Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine Yogamat kopen: wat is een goede yogamat? Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten Ontspannen in bad: welke etherische olie in bad? Beste etherische olie voor diffuser! Massage olie maken met etherische olie Zelfmassage: hoe kun je jezelf een massage geven? Spierpijn: etherische olie spieren en gewrichten Etherische olie: wat helpt tegen menstruatiepijn? Etherische olie: wat helpt tegen hooikoorts? Etherische olie voor energie: welke geur geeft energie? Etherische oliën combineren: welke etherische oliën mengen? Etherische olie hormoonbalans: hoe hormonen in balans brengen? Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap? Etherische olie meditatie: Mediteren met etherische olie Diffuser etherische olie: welke aroma diffuser? Etherische olie voor kinderen Roomspray: zelf spray maken met etherische olie Etherische olie voor de was Schoonmaken met etherische olie Welke etherische olie voor ontspanning? Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken? Hoe gebruik je etherische olie? Draagolie – Welke basisolie gebruik je voor etherische olie? Welke etherische olie past bij mij? Welke etherische olie voor welke kwaal Natuurlijke gezichtsverzorging: Wat is een goede skincare routine? Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën Zelf geurkaars maken – Hoe maak je geurkaarsen? DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad? Etherische olie om beter te slapen Etherische olie voor concentratie Welke etherische olie bij verkoudheid? Wat doet de volle maan met je? Gebruiksaanwijzing: Hoe werkt een diffuser? Welke draagolie voor etherische olie en wat is draagolie?
De waardering van www.mindpiece.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken