Meteen naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten

Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten

Ben je benieuwd waarom etherische oliën vaak worden gebruikt als natuurlijke insectenbestrijding, welke verschillende soorten etherische oliën insecten kunnen afweren en op welke verschillende manieren je etherische oliën kunt gebruiken tegen insecten? Lees dan snel verder!

Natuurlijke insectenbestrijding

Etherische oliën worden vaak gebruikt als natuurlijke insectenbestrijding omdat ze een sterke geur hebben en natuurlijke afweermechanismen hebben tegen insecten. Insecten hebben een zeer gevoelig reukorgaan en sommige etherische oliën kunnen ze afstoten vanwege hun geur. Bovendien bevatten veel etherische oliën chemische stoffen die insecten niet kunnen verdragen en die hun zenuwstelsel en/of metabolisme kunnen aantasten, waardoor ze verzwakken of zelfs sterven.
 
Het gebruik van etherische oliën in plaats van chemische insecticiden kan ook gunstig zijn voor de gezondheid van mens en milieu. Chemische insecticiden bevatten vaak giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mens en dier, en kunnen bijdragen aan vervuiling van de omgeving. Etherische oliën zijn daarentegen natuurlijke stoffen die over het algemeen als veiliger worden beschouwd voor mens en milieu.

Etherische olie tegen muggen, vliegen, mieren, vlooien en spinnen

Er zijn verschillende soorten etherische oliën die insecten kunnen afweren vanwege hun sterke geur en afstotende eigenschappen. Hier zijn enkele voorbeelden:
 
Citronella-olie: Citronella is een bekende etherische olie die gebruikt wordt als natuurlijk insectenwerend middel. Het wordt vaak gebruikt in kaarsen, sprays en lotions om muggen af te weren.
 
Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft een sterke geur die insecten afstoot. Het wordt vaak gebruikt om mieren en spinnen af te weren.
 
Lavendelolie: Lavendelolie is niet alleen bekend om zijn kalmerende en ontspannende effecten, maar het kan ook insecten afweren. Het wordt vaak gebruikt om motten, vlooien en muggen af te weren.
 
Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft een sterke geur die insecten afstoot. Het wordt vaak gebruikt om vliegen en muggen af te weren.
 
Tea tree olie: Tea tree olie wordt vaak gebruikt als een natuurlijk insectenwerend middel vanwege zijn sterke geur en antibacteriële eigenschappen. Het kan worden gebruikt om muggen, vliegen en mieren af te weren.

Insecten bestrijden op een natuurlijke manier

Er zijn verschillende manieren om etherische oliën te gebruiken tegen insecten. Hier zijn enkele voorbeelden:
 
Verdampen: Je kunt een paar druppels etherische olie op een geursteen of in een diffuser doen en de geur in de kamer verspreiden. Dit zal de insecten afweren en zorgen voor een aangename geur in de kamer.
 
Topisch gebruik: Je kunt een paar druppels etherische olie mengen met een dragerolie, zoals olijfolie of amandelolie, en dit op de huid aanbrengen. Dit zal helpen om insecten af te weren en de huid zacht te houden.
 
Spray: Je kunt een paar druppels etherische olie mengen met water en dit in een spuitfles doen om een natuurlijke insectenspray te maken. Dit kun je op je kleding of in de kamer sprayen om insecten af te weren.
 
Gebruik in schoonmaakproducten: Je kunt een paar druppels etherische olie toevoegen aan je schoonmaakproducten, zoals een allesreiniger of een vloerreiniger, om insecten af te weren en een aangename geur in huis te creëren.
 
Het is belangrijk om op te merken dat etherische oliën potent zijn en sommige mensen allergisch kunnen zijn voor bepaalde oliën. Het is ook belangrijk om de oliën te verdunnen voordat je ze gebruikt, omdat ze anders de huid kunnen irriteren. Neem contact op bij twijfels of andere vragen voordat je etherische oliën gebruikt voor insectenbestrijding.
 

Andere blogposts

Etherische olie voor de herfst Energieke start: Etherische oliën voor school Tea Tree Olie: Natuurlijke huidverzorging Reed diffuser maken met etherische oliën Pepermunt olie: voor een goede buikgezondheid Zelf zeep maken met etherische oliën Zeg vaarwel tegen cellulitis met etherische oliën! Wagenziekte: Hoe kan je reisziekte beperken? De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie Hydrolaten: Natuurlijke verzorging en verfrissing! Biologisch tuinieren met etherische olie Zelf bodybutter maken met etherische olie Diffuser – interessante feiten en weetjes! Etherische olie – interessante feiten en weetjes! Aromatherapie – interessante feiten en weetjes! Etherische olie in de sauna Welke etherische olie bij yoga? Aromatherapie in de zorg Etherische olie bij sterven, rouw en verdriet Etherische olie tegen stress en angst Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie Voorjaarsmoeheid: symptomen, oorzaak en tips! Etherische olie van De Groene Linde vs. Young Living? Geurolie voor diffuser, kaarsen en brander Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine Yogamat kopen: wat is een goede yogamat? Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten Ontspannen in bad: welke etherische olie in bad? Beste etherische olie voor diffuser! Massage olie maken met etherische olie Zelfmassage: hoe kun je jezelf een massage geven? Spierpijn: etherische olie spieren en gewrichten Etherische olie: wat helpt tegen menstruatiepijn? Etherische olie: wat helpt tegen hooikoorts? Etherische olie voor energie: welke geur geeft energie? Etherische oliën combineren: welke etherische oliën mengen? Etherische olie hormoonbalans: hoe hormonen in balans brengen? Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap? Etherische olie meditatie: Mediteren met etherische olie Diffuser etherische olie: welke aroma diffuser? Etherische olie voor kinderen Roomspray: zelf spray maken met etherische olie Etherische olie voor de was Schoonmaken met etherische olie Welke etherische olie voor ontspanning? Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken? Hoe gebruik je etherische olie? Draagolie – Welke basisolie gebruik je voor etherische olie? Welke etherische olie past bij mij? Welke etherische olie voor welke kwaal Natuurlijke gezichtsverzorging: Wat is een goede skincare routine? Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën Zelf geurkaars maken – Hoe maak je geurkaarsen? DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad? Etherische olie om beter te slapen Etherische olie voor concentratie Welke etherische olie bij verkoudheid? Wat doet de volle maan met je? Gebruiksaanwijzing: Hoe werkt een diffuser? Welke draagolie voor etherische olie en wat is draagolie?
De waardering van www.mindpiece.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken