Meteen naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine

Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine

We leggen in deze blog graag uit wat hoofdpijn en migraine is, welke etherische oliën kunnen helpen tegen hoofdpijn en hoe je essentiële olie kunt gebruiken tegen migraine. Deze oliën mag je niet missen in jouw collectie!

Wat is hoofdpijn en migraine?

Hoofdpijn en migraine zijn twee verschillende aandoeningen, maar ze kunnen beide pijn en ongemak veroorzaken.
 
Hoofdpijn: Hoofdpijn is een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door pijn of ongemak in het hoofd. Hoofdpijn kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals spanning, vermoeidheid, uitdroging, allergieën en zelfs bepaalde voedingsmiddelen.
 
Migraine: Migraine is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door ernstige hoofdpijn, meestal aan één kant van het hoofd. Migraine kan gepaard gaan met symptomen zoals misselijkheid, braken, gevoeligheid voor licht en geluid, en visuele verstoringen. Migraineaanvallen kunnen enkele uren tot enkele dagen duren en kunnen ernstige beperkingen veroorzaken in het dagelijks leven van een persoon.

Aromatherapie hoofdpijn

Etherische oliën kunnen helpen bij het verlichten van hoofdpijn en migraine vanwege hun natuurlijke chemische samenstelling. De geur- en aromatherapeutische eigenschappen van etherische oliën kunnen het lichaam en de geest helpen ontspannen, stress verminderen, de bloedstroom verhogen, ontstekingen verminderen en pijn verlichten.
 
Bijvoorbeeld, pepermuntolie heeft een verkoelend effect dat kan helpen om de spieren te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren, wat kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Lavendelolie heeft kalmerende en ontspannende eigenschappen die kunnen helpen om stress en angst te verminderen, die vaak triggers zijn voor hoofdpijn en migraine.
 
Sommige oliën hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen, zoals rozemarijnolie, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn.

Welke etherische olie tegen hoofdpijn?

Er zijn verschillende etherische oliën die kunnen helpen bij hoofdpijn en migraine. Hieronder vind je enkele voorbeelden:
 
Pepermuntolie: Deze olie staat bekend om zijn verkoelende en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen om spanning in de spieren te verminderen en de bloedstroom te verbeteren, waardoor het een effectieve behandeling kan zijn voor hoofdpijn en migraine.
 
Lavendelolie: Deze olie staat bekend om zijn ontspannende en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen om stress en angst te verminderen, wat vaak een trigger is voor hoofdpijn en migraine.
 
Rozemarijnolie: Deze olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om pijn en spanning in de spieren te verminderen, waardoor het een effectieve behandeling kan zijn voor hoofdpijn en migraine.
 
Eucalyptusolie: Deze olie heeft een verkoelend en ontspannend effect op de spieren en kan helpen om de bloedstroom te verbeteren, waardoor het een effectieve behandeling kan zijn voor hoofdpijn en migraine.
 
Basilicumolie: Basilicum etherische olie kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn. Basilicum heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om de bloedvaten te ontspannen, wat kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn.
 
Etherische olie roller hoofdpijn: De Tension buster is een kant-en-klare roll-on die speciaal is ontwikkeld door De Groene Linde voor iedereen die regelmatig last heeft van hoofdpijn en migraine. De etherische oliën die verwerkt zijn in dit product zorgen er met name voor dat de verkramping in het lichaam een stuk minder wordt, maar je kunt natuurlijk ook zelf een roller maken.

Etherische olie roller hoofdpijn

Om een etherische olie roller te maken voor hoofdpijn, kun je een lege rollerfles vullen met een draagolie zoals amandelolie, jojoba-olie of druivenpitolie en hieraan enkele druppels etherische olie toevoegen. De verhouding van draagolie tot etherische olie kan variëren afhankelijk van de olie en de gewenste sterkte. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 10-15 druppels etherische olie toe te voegen aan 10 ml draagolie.
 
Je kunt ook experimenteren met verschillende etherische oliën om te zien welke het beste werken voor jouw specifieke type hoofdpijn. Breng de roller aan op je slapen, nek en achterhoofd en wrijf zachtjes in. Vermijd contact met de ogen en gebruik geen etherische oliën op beschadigde of geïrriteerde huid. Raadpleeg een arts als de hoofdpijn aanhoudt of ernstig is.

Andere blogposts

Etherische olie voor de herfst Energieke start: Etherische oliën voor school Tea Tree Olie: Natuurlijke huidverzorging Reed diffuser maken met etherische oliën Pepermunt olie: voor een goede buikgezondheid Zelf zeep maken met etherische oliën Zeg vaarwel tegen cellulitis met etherische oliën! Wagenziekte: Hoe kan je reisziekte beperken? De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie Hydrolaten: Natuurlijke verzorging en verfrissing! Biologisch tuinieren met etherische olie Zelf bodybutter maken met etherische olie Diffuser – interessante feiten en weetjes! Etherische olie – interessante feiten en weetjes! Aromatherapie – interessante feiten en weetjes! Etherische olie in de sauna Welke etherische olie bij yoga? Aromatherapie in de zorg Etherische olie bij sterven, rouw en verdriet Etherische olie tegen stress en angst Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie Voorjaarsmoeheid: symptomen, oorzaak en tips! Etherische olie van De Groene Linde vs. Young Living? Geurolie voor diffuser, kaarsen en brander Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine Yogamat kopen: wat is een goede yogamat? Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten Ontspannen in bad: welke etherische olie in bad? Beste etherische olie voor diffuser! Massage olie maken met etherische olie Zelfmassage: hoe kun je jezelf een massage geven? Spierpijn: etherische olie spieren en gewrichten Etherische olie: wat helpt tegen menstruatiepijn? Etherische olie: wat helpt tegen hooikoorts? Etherische olie voor energie: welke geur geeft energie? Etherische oliën combineren: welke etherische oliën mengen? Etherische olie hormoonbalans: hoe hormonen in balans brengen? Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap? Etherische olie meditatie: Mediteren met etherische olie Diffuser etherische olie: welke aroma diffuser? Etherische olie voor kinderen Roomspray: zelf spray maken met etherische olie Etherische olie voor de was Schoonmaken met etherische olie Welke etherische olie voor ontspanning? Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken? Hoe gebruik je etherische olie? Draagolie – Welke basisolie gebruik je voor etherische olie? Welke etherische olie past bij mij? Welke etherische olie voor welke kwaal Natuurlijke gezichtsverzorging: Wat is een goede skincare routine? Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën Zelf geurkaars maken – Hoe maak je geurkaarsen? DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad? Etherische olie om beter te slapen Etherische olie voor concentratie Welke etherische olie bij verkoudheid? Wat doet de volle maan met je? Gebruiksaanwijzing: Hoe werkt een diffuser? Welke draagolie voor etherische olie en wat is draagolie?
De waardering van www.mindpiece.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken