Ga naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Etherische olie tegen Hoofdpijn en Migraine

Etherische olie tegen Hoofdpijn en Migraine

We leggen in deze blog graag uit wat hoofdpijn en migraine is, welke etherische oliën kunnen helpen tegen hoofdpijn en hoe je essentiële olie kunt gebruiken tegen migraine. Deze oliën mag je niet missen in jouw collectie!
 
Bekijk de productpagina

Wat is hoofdpijn en migraine?

Hoofdpijn en migraine zijn twee verschillende aandoeningen, maar ze kunnen beide pijn en ongemak veroorzaken.
 
Hoofdpijn: Hoofdpijn is een veelvoorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door pijn of ongemak in het hoofd. Hoofdpijn kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals spanning, vermoeidheid, uitdroging, allergieën en zelfs bepaalde voedingsmiddelen.
 
Migraine: Migraine is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door ernstige hoofdpijn, meestal aan één kant van het hoofd. Migraine kan gepaard gaan met symptomen zoals misselijkheid, braken, gevoeligheid voor licht en geluid, en visuele verstoringen. Migraineaanvallen kunnen enkele uren tot enkele dagen duren en kunnen ernstige beperkingen veroorzaken in het dagelijks leven van een persoon.

Aromatherapie hoofdpijn

Etherische oliën kunnen helpen bij het verlichten van hoofdpijn en migraine vanwege hun natuurlijke chemische samenstelling. De geur- en aromatherapeutische eigenschappen van etherische oliën kunnen het lichaam en de geest helpen ontspannen, stress verminderen, de bloedstroom verhogen, ontstekingen verminderen en pijn verlichten.
 
Bijvoorbeeld, pepermuntolie heeft een verkoelend effect dat kan helpen om de spieren te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren, wat kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn. Lavendelolie heeft kalmerende en ontspannende eigenschappen die kunnen helpen om stress en angst te verminderen, die vaak triggers zijn voor hoofdpijn en migraine.
 
Sommige oliën hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen, zoals rozemarijnolie, die kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn.

Welke etherische olie tegen hoofdpijn?

Er zijn verschillende etherische oliën die kunnen helpen bij hoofdpijn en migraine. Hieronder vind je enkele voorbeelden:
 
Pepermuntolie: Deze olie staat bekend om zijn verkoelende en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen om spanning in de spieren te verminderen en de bloedstroom te verbeteren, waardoor het een effectieve behandeling kan zijn voor hoofdpijn en migraine.
 
Lavendelolie: Deze olie staat bekend om zijn ontspannende en kalmerende eigenschappen. Het kan helpen om stress en angst te verminderen, wat vaak een trigger is voor hoofdpijn en migraine.
 
Rozemarijnolie: Deze olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om pijn en spanning in de spieren te verminderen, waardoor het een effectieve behandeling kan zijn voor hoofdpijn en migraine.
 
Eucalyptusolie: Deze olie heeft een verkoelend en ontspannend effect op de spieren en kan helpen om de bloedstroom te verbeteren, waardoor het een effectieve behandeling kan zijn voor hoofdpijn en migraine.
 
Basilicumolie: Basilicum etherische olie kan helpen bij het verlichten van hoofdpijn. Basilicum heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen om de bloedvaten te ontspannen, wat kan helpen bij het verminderen van hoofdpijn.
 
Etherische olie roller hoofdpijn: De Tension buster is een kant-en-klare roll-on die speciaal is ontwikkeld door De Groene Linde voor iedereen die regelmatig last heeft van hoofdpijn en migraine. De etherische oliën die verwerkt zijn in dit product zorgen er met name voor dat de verkramping in het lichaam een stuk minder wordt, maar je kunt natuurlijk ook zelf een roller maken.

Etherische olie roller hoofdpijn

Om een etherische olie roller te maken voor hoofdpijn, kun je een lege rollerfles vullen met een draagolie zoals amandelolie, jojoba-olie of druivenpitolie en hieraan enkele druppels etherische olie toevoegen. De verhouding van draagolie tot etherische olie kan variëren afhankelijk van de olie en de gewenste sterkte. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 10-15 druppels etherische olie toe te voegen aan 10 ml draagolie.

Je kunt ook experimenteren met verschillende etherische oliën om te zien welke het beste werken voor jouw specifieke type hoofdpijn. Breng de roller aan op je slapen, nek en achterhoofd en wrijf zachtjes in. Vermijd contact met de ogen en gebruik geen etherische oliën op beschadigde of geïrriteerde huid. Raadpleeg een arts als de hoofdpijn aanhoudt of ernstig is.

Etherische olie bij hoofdpijn

Bekijk de productpagina
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken