Meteen naar de inhoud
Home » DIY » Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken?

Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken?

Een olieroller is een handige manier om essentiële oliën aan te brengen op de huid. Hier zijn de stappen om er zelf een te maken:
 

 • Kies een lege rollerfles van 10 ml. Zorg ervoor dat het flesje van glas is en een rollerbal heeft die goed op zijn plaats blijft.
 • Kies de essentiële oliën die je wilt gebruiken en bereid ze voor. Heb je hulp nodig bij het uitkiezen van de essentiële oliën die je wilt gebruiken? Raadpleeg dan het overzicht: Welke etherische olie voor welke kwaal. Of lees onze blog: Welke etherische olie past bij mij?
   
  Hoeveel druppels olie in een roller? Gebruik in een 10 ml roller 20 tot 40 druppels. Je kunt zelf wel aanvoelen wat voor jou het beste werkt. Maak je rollers voor kleine kinderen, gebruik dan niet meer dan 15 druppels per 10 ml.
   

 • Voeg een draagolie toe aan de essentiële oliën. Het is belangrijk om etherische oliën altijd te verdunnen voordat je ze op de huid aanbrengt. Draagolie verdunt de essentiële oliën en maakt het gemakkelijker om aan te brengen en te voorkomen dat het de huid irriteert. Populaire draagoliën zijn onder andere zoete amandelolie, jojoba-olie en druivenpitolie. Vul de fles tot ongeveer 80-90% met de draagolie.
 • Plaats de rollerbal op de fles en zorg ervoor dat deze goed vast zit.
 • Schud de fles voorzichtig om de oliën te mengen.

 
Je olieroller is nu klaar voor gebruik! Breng het aan op uw huid, nek, polsen of andere gewenste gebieden. Rol het zachtjes heen en weer om de olie aan te brengen. Het kan een paar minuten duren voordat de oliën worden opgenomen. Bewaar de rollerfles op een koele, droge plaats en uit direct zonlicht om de kwaliteit van de oliën te behouden.

Waar etherische olie aanbrengen?

Wanneer je etherische olie op de huid aanbrengt, is het belangrijk om het op de juiste plaats aan te brengen om het gewenste effect te krijgen. Hier zijn enkele veel voorkomende plaatsen om etherische olie op de huid aan te brengen:
 

 • Polsen: Breng een paar druppels etherische olie aan op de polsen en wrijf ze tegen elkaar. Dit kan helpen om te ontspannen en een kalmerend effect te hebben.
 • Achter de oren: Breng een paar druppels etherische olie aan achter de oren om spanning te verminderen en mentale helderheid te bevorderen.
 • Slapen: Breng een paar druppels etherische olie aan op de slapen en masseer zachtjes in cirkelvormige bewegingen om spanning te verminderen en hoofdpijn te verlichten.
 • Voeten: Breng een paar druppels etherische olie aan op de voetzolen en masseer zachtjes om te ontspannen en de bloedsomloop te stimuleren.
 • Rug: Laat iemand anders een paar druppels etherische olie op de rug aanbrengen en masseer het in cirkelvormige bewegingen om spanning en pijn te verminderen.

 
Onthoud altijd dat etherische oliën krachtige stoffen zijn en dat je ze met zorg moet gebruiken. Test de etherische olie eerst op een klein stukje huid om te controleren op eventuele gevoeligheid of allergische reacties voordat je het gaat gebruiken. Raadpleeg een arts voordat je etherische olie gebruikt als je zwanger bent, borstvoeding geeft of bepaalde gezondheidsproblemen hebt.
 

Andere blogposts

Etherische olie voor de herfst Energieke start: Etherische oliën voor school Tea Tree Olie: Natuurlijke huidverzorging Reed diffuser maken met etherische oliën Pepermunt olie: voor een goede buikgezondheid Zelf zeep maken met etherische oliën Zeg vaarwel tegen cellulitis met etherische oliën! Wagenziekte: Hoe kan je reisziekte beperken? De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie Hydrolaten: Natuurlijke verzorging en verfrissing! Biologisch tuinieren met etherische olie Zelf bodybutter maken met etherische olie Diffuser – interessante feiten en weetjes! Etherische olie – interessante feiten en weetjes! Aromatherapie – interessante feiten en weetjes! Etherische olie in de sauna Welke etherische olie bij yoga? Aromatherapie in de zorg Etherische olie bij sterven, rouw en verdriet Etherische olie tegen stress en angst Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering Jouw sterrenbeeld en passende etherische olie Voorjaarsmoeheid: symptomen, oorzaak en tips! Etherische olie van De Groene Linde vs. Young Living? Geurolie voor diffuser, kaarsen en brander Etherische olie tegen hoofdpijn en migraine Yogamat kopen: wat is een goede yogamat? Insectenbestrijding: Etherische olie tegen insecten Ontspannen in bad: welke etherische olie in bad? Beste etherische olie voor diffuser! Massage olie maken met etherische olie Zelfmassage: hoe kun je jezelf een massage geven? Spierpijn: etherische olie spieren en gewrichten Etherische olie: wat helpt tegen menstruatiepijn? Etherische olie: wat helpt tegen hooikoorts? Etherische olie voor energie: welke geur geeft energie? Etherische oliën combineren: welke etherische oliën mengen? Etherische olie hormoonbalans: hoe hormonen in balans brengen? Welke etherische olie gebruiken bij zwangerschap? Etherische olie meditatie: Mediteren met etherische olie Diffuser etherische olie: welke aroma diffuser? Etherische olie voor kinderen Roomspray: zelf spray maken met etherische olie Etherische olie voor de was Schoonmaken met etherische olie Welke etherische olie voor ontspanning? Etherische olie roller recept – hoe zelf olie roller maken? Hoe gebruik je etherische olie? Draagolie – Welke basisolie gebruik je voor etherische olie? Welke etherische olie past bij mij? Welke etherische olie voor welke kwaal Natuurlijke gezichtsverzorging: Wat is een goede skincare routine? Zelf lippenbalsem maken met etherische oliën Zelf geurkaars maken – Hoe maak je geurkaarsen? DIY: Voetenbad recept – Hoe maak je een voetbad? Etherische olie om beter te slapen Etherische olie voor concentratie Welke etherische olie bij verkoudheid? Wat doet de volle maan met je? Gebruiksaanwijzing: Hoe werkt een diffuser? Welke draagolie voor etherische olie en wat is draagolie?
De waardering van www.mindpiece.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 41 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken