Ga naar de inhoud
Home » Slapen » Etherische Olie om Beter te Slapen

Etherische Olie om Beter te Slapen

Ben je benieuwd waarom etherische oliën kunnen helpen om beter te slapen en welke verschillende etherische oliën ontspannende eigenschappen hebben om de geest te kalmeren en te ontspannen? Lees dan verder en kom er alles over te weten.
 
Bekijk de productpagina

Waarom etherische olie gebruiken?

De werkzaamheid van etherische oliën om beter te slapen is gebaseerd op hun aromatherapeutische eigenschappen. Wanneer je etherische oliën inademt, worden de geurmoleculen opgenomen in je neus en via het reukzenuwstelsel naar de hersenen getransporteerd. Deze geurmoleculen kunnen dan verschillende fysiologische reacties in het lichaam teweegbrengen die kunnen helpen om te ontspannen en in slaap te vallen.
 
Een aantal van de belangrijkste manieren waarop etherische oliën kunnen helpen om beter te slapen zijn:
 
Ontspanning: veel etherische oliën, zoals lavendelolie, hebben ontspannende eigenschappen die kunnen helpen om de geest te kalmeren en te ontspannen. Dit kan helpen om angst en stress te verminderen, wat vaak de oorzaak is van slaapproblemen.
 
Verlagen van de hartslag en bloeddruk: sommige etherische oliën, zoals bergamotolie, kunnen helpen om de hartslag en bloeddruk te verlagen, wat kan helpen om het lichaam in een staat van ontspanning te brengen en het gemakkelijker te maken om in slaap te vallen.
 
Verhogen van de productie van slaaphormonen: sommige etherische oliën, zoals valeriaanolie, kunnen helpen om de productie van slaaphormonen zoals melatonine te verhogen. Dit kan helpen om de slaapcyclus te reguleren en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Etherische olie om beter te slapen

Er zijn verschillende etherische oliën die kunnen helpen om beter te slapen. Hier zijn een aantal voorbeelden:
 
Lavendelolie: Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen om de geest te ontspannen en de slaap te bevorderen.
Valeriaanolie: Valeriaanolie wordt vaak gebruikt als een natuurlijk slaapmiddel en kan helpen om de slaap te bevorderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.
Bergamotolie: Bergamotolie kan helpen om stress en angst te verminderen en kan ook helpen om de slaap te bevorderen.
Vetiver: Vetiverolie heeft een aardse geur die kan helpen om de geest te kalmeren en te ontspannen.
Kamilleolie: Kamilleolie heeft ook ontspannende eigenschappen en kan helpen om angst en stress te verminderen. Het kan ook helpen om de slaap te bevorderen.
 
Je kunt een paar druppels etherische olie op je kussen of beddengoed aanbrengen, of een paar druppels toevoegen aan een diffuser in de slaapkamer.

Welke etherische olie voor slapen?

Naast de genoemde etherische oliën heeft De Groene Linde ook fijne kant-en-klare blends (krachtige combinaties) ontwikkeld om beter te kunnen slapen. Deze blends beschrijven we hieronder:
 
Schaapje 14: Is een compositie die is bedoeld om de gedachtenstroom die je wakker kan houden, tot rust te brengen. Gun jezelf voor het slapengaan een heerlijk voetenbad met Schaapje 14 olie of gebruik de handige spray. Ook zeer geschikt voor onrustige en drukke kinderen (vanaf 7 jaar) die de slaap niet kunnen vatten, omdat ze nog met de dag bezig zijn.
Calming: Deze geur zorgt voor diepe ontspanning en innerlijke rust. De Melisse is van oudsher bekend om haar ontspannende eigenschappen. Patchouli zet je in je centrum waardoor je je veilig voelt. Natuurlijk mogen Lavendel en Lavendin niet ontbreken. Kortom, een heerlijke geurfrequentie die zorgt voor een hoog Zen-gevoel.
Fijne dromen: Nachtmerries en onrustige dromen zorgen voor gebroken nachten. Je bent in de ochtend niet uitgerust, een slechte start van de dag. De Scharlei staat bekend als beschermer tegen nachtmerries en haar steun kan je goed gebruiken. De Mandarijn en Sinaasappel verdrijven angst en maken vrolijk. De Roomse Kamille zorgt voor ontspanning om fijn in slaap te vallen.

Slaap zacht: Deze combinatie is heerlijk om als olie te verdampen in de slaapkamer. Het is ook heel fijn om deze geur te verwerken in een bad. Of maak een massageolie en masseer je voeten en onderbenen. Een heerlijke hulp om bij in slaap te vallen. Voetenbaden doen wonderen, want alle indrukken van de dag worden afgevoerd en je voelt je ontspannen.
Hormoon balans: De combinatie van de verschillende etherische oliën hebben een positief effect op het balanceren van de hormoonhuishouding. Het meeste effect bereik je als je de geur regelmatig gebruikt, om zo de balans te behouden.
Zonder zorgen: Als je in een fase zit waarin je je veel zorgen maakt. En als die zorgen je in je hart beklemmen en voelbaar zijn als angst, dan is deze geurfrequentie een geschikte keuze. Het onplezierige gevoel in je hart en de gedachten die met je aan de loop gaan, houden je uit je slaap. De spanning rond de hartstreek kan zich ontladen en je hart krijgt weer ruimte.

Pillow mist lavendel: Een heerlijke spray die je gebruikt om je lakens mee te aromatiseren. De geur zorgt voor een heerlijke nachtrust. Sla het dekbed open en spray enkele malen over je bed. Laat de nevel even neerdalen en sla het dekbed terug. Een spraytje op je kussen is ook fijn om te doen. Let op! Niet geschikt voor zijden – en satijnen beddengoed.
Bedtime smudge: Door je goed te reinigen heb geen last meer van de indrukken van de dag. Door te beschermen heb je geen last van de ruis die je in de nacht oppikt. En de gronding zorgt dat je goed in je lijf komt waardoor je diep en rustig kan slapen. Super voor HSP ers en HSP-kinderen vanaf 7 jaar.

Hoe gebruik je etherische oliën voor een goede nachtrust?

Er zijn verschillende manieren waarop je etherische olie kunt gebruiken om beter te slapen. Hier zijn een aantal voorbeelden:
 
Gebruik een diffuser: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een diffuser en laat deze gedurende 30 minuten tot een uur in de slaapkamer verspreiden voordat je gaat slapen. Dit kan helpen om de geur van de etherische olie te verspreiden en een rustgevende sfeer te creëren.
Direct inhaleren: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een tissue of een doekje en houd deze bij je neus terwijl je inademt. Dit kan helpen om de geur van de etherische olie direct in te ademen en de kalmerende effecten te voelen.
Voeg toe aan badwater: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan himalayazout voordat je het in je badwater doet. Neem een warm bad voordat je gaat slapen. Dit kan helpen om je lichaam te ontspannen en een rustgevende sfeer te creëren. Een fijne kant-en-klare badolie om te gebruiken voor het slapen gaan is de Goede nacht badolie van De Groene Linde.
Massage: Voeg een paar druppels etherische olie toe aan een draagolie, zoals jojoba-olie of amandelolie, en gebruik dit mengsel om jezelf te masseren voor het slapengaan. Dit kan helpen om de geur van de etherische olie in te ademen en tegelijkertijd je lichaam te ontspannen.
Aura – of Roomspray: Maak van je favoriete olie een roomspray. Je hebt nodig: een sprayflesje, gedestilleerd water, evt. een scheut alcohol en een mix van de uitgekozen enkelvoudige oliën. Gebruik ongeveer 40 druppels op een 50 ml flesje. Goed schudden voor gebruik! En wist je dat de Lekker Slapen lijn ook verschillende kant-en-klare sprays heeft? Spray 1 of 2 keer boven je hoofd in de slaapkamer en geniet van een heerlijke nachtrust!

Na het verkennen van de vele voordelen van etherische oliën voor een betere nachtrust, kunnen we gerust stellen dat ze een waardevolle aanvulling zijn op onze slaaproutine. Van kalmerende lavendel tot rustgevende kamille en verkwikkende citroenmelisse, deze natuurlijke oliën bieden verschillende aromatherapeutische voordelen die kunnen helpen om stress te verminderen, de geest te kalmeren en een rustige slaap te bevorderen. Door etherische oliën op een verstandige en veilige manier te gebruiken, kunnen we onze slaapgewoonten verbeteren en genieten van een diepere, meer verkwikkende rust.
 
Dus, als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je slaapkwaliteit te verbeteren, overweeg dan zeker het gebruik van etherische oliën als onderdeel van je avondroutine. Ga op weg naar een betere nachtrust en ontwaak verfrist en vernieuwd voor de uitdagingen van de dag die voor je liggen.

Etherische olie om te slapen

Bekijk de productpagina
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 46 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken