Ga naar de inhoud
Home » Do It Yourself » Massage Olie maken met Etherische Olie

Massage Olie maken met Etherische Olie

Ben je benieuwd waarom mensen ervoor kiezen om etherische oliën te gebruiken tijdens een massage, hoe je massage olie zelf kunt maken met etherische olie en welke etherische oliën voor massage geschikt zijn? We vertellen er graag alles over!
 
Bekijk de productpagina

Etherische olie voor massage

Etherische oliën worden al duizenden jaren gebruikt vanwege hun krachtige aromatische en geneeskrachtige eigenschappen. Door etherische oliën toe te voegen aan massageolie, kunnen de voordelen van de etherische oliën worden gecombineerd met de voordelen van de massage zelf. Hier zijn enkele redenen waarom mensen ervoor kiezen om etherische oliën te gebruiken tijdens een massage:
 
Ontspanning: Etherische oliën zoals lavendel, kamille en bergamot hebben kalmerende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning.
 
Pijnverlichting: Sommige etherische oliën hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn. Voorbeelden van deze oliën zijn pepermunt, eucalyptus en gember.
 
Verbeterde bloedsomloop: Een massage met etherische olie kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie, wat kan helpen bij het verminderen van zwelling en het bevorderen van een gezonde huid.
 
Verhoogde energie: Etherische oliën zoals citroen, grapefruit en pepermunt kunnen helpen bij het verhogen van de energie en het verbeteren van de concentratie.
 
Verbeterde slaap: Sommige etherische oliën kunnen helpen bij het bevorderen van een gezonde slaap. Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het bevorderen van een diepe en rustgevende slaap.

Massage olie zelf maken met etherische olie

Het maken van massageolie met etherische oliën is een eenvoudig proces dat je thuis kunt doen. Hier zijn de stappen:
 
Benodigdheden:
 

 
Stappen:
 

  • Kies een schone en droge fles of pot om je massageolie in op te slaan.
  • Meet 1/4 kopje draagolie af en giet het in de fles.
  • Voeg 5-10 druppels etherische olie toe aan de fles.
  • Sluit de fles en schud krachtig om de oliën te mengen.
  • Open de fles en ruik eraan om te zien of de geur sterk genoeg is. Voeg indien nodig meer etherische olie toe en schud opnieuw.
  • Test de massageolie op een klein deel van je huid om te zien of je allergisch bent voor een van de oliën.
  • Wanneer je tevreden bent met de geur en consistentie van de massageolie, kun je deze gebruiken voor een ontspannende massage.

 
Belangrijk: Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd en kunnen irriterend zijn voor de huid als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Gebruik ze altijd in verdunde vorm en vermijd contact met de ogen en slijmvliezen.

Welke etherische olie voor massage

Er zijn veel verschillende etherische oliën die kunnen worden gebruikt voor massages. De keuze van etherische olie hangt af van het doel van de massage en de persoonlijke voorkeur van de ontvanger. Hier zijn enkele voorbeelden van etherische oliën die geschikt zijn voor massages:
 
Lavendelolie: Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en spanning.
Pepermuntolie: Pepermuntolie heeft verkoelende eigenschappen en kan helpen bij het verlichten van spierpijn en vermoeidheid.
Eucalyptusolie: Eucalyptusolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn.

Rozemarijnolie: Rozemarijnolie heeft stimulerende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verlichten van vermoeidheid.
Tea tree-olie: Tea tree-olie heeft antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van acne en huidirritatie.
Ylang-ylangolie: Ylang-ylangolie heeft kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.
Bergamotolie: Bergamotolie heeft opwekkende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de stemming en het verminderen van stress.

Bekijk de productpagina
 
Het is wel belangrijk om op te merken dat etherische oliën zeer geconcentreerde plantenextracten zijn en daarom voorzichtig moeten worden gebruikt. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid etherische olie toe te voegen aan de massageolie en om te controleren of de olie geschikt is voor de persoon die gemasseerd wordt. Hier zijn enkele voorbeelden van kant-en-klare massage oliën op basis van etherische olie:

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 47 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken