Ga naar de inhoud
Home » Overgang » Etherische Olie Hormoonbalans: Hoe Hormonen in balans Brengen?

Etherische Olie Hormoonbalans: Hoe Hormonen in balans Brengen?

Er zijn enkele studies die aantonen dat bepaalde etherische oliën een indirect effect hebben op het hormonale systeem door het verminderen van stress en het verbeteren van de slaap. Stress kan namelijk invloed hebben op de hormoonbalans, en etherische oliën zoals lavendel en bergamot worden soms gebruikt om stress te verminderen en de slaap te verbeteren. Door stress te verminderen, kan dit indirect bijdragen aan een betere hormoonbalans.
 
Bekijk de productpagina

Hormoonbalans herstellen met etherische olie

Hier zijn enkele voorbeelden van etherische oliën die vaak worden gebruikt om stress te verminderen en de slaap te verbeteren:
 
Lavendelolie: Lavendelolie heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel en kan helpen bij het verminderen van stress, angst en slaapproblemen. Stress en angst kunnen de hormoonbalans verstoren en bijdragen aan hormonale onevenwichtigheden, dus het verminderen van stress kan helpen om de hormoonbalans te verbeteren.
 
Bovendien is er onderzoek gedaan naar de effecten van lavendelolie op de hormonen bij vrouwen in de menopauze. Uit dit onderzoek blijkt dat het inhaleren van lavendelolie gedurende 20 minuten per dag gedurende 12 weken de niveaus van het stresshormoon cortisol kan verminderen en de niveaus van oestrogeen kan verhogen. Oestrogeen is een belangrijk hormoon voor vrouwen en speelt een rol bij veel lichaamsfuncties, waaronder de regulatie van de menstruatiecyclus.
 
Scharlei-olie: Scharlei-olie is een etherische olie die vaak wordt genoemd in verband met hormoonbalans. Er wordt gezegd dat het een oestrogeenachtig effect heeft en daarom zou kunnen helpen bij het reguleren van hormonen, vooral bij vrouwen. Scharlei-olie kan helpen bij het verminderen van menstruatiekrampen en het verlichten van menopauze symptomen zoals opvliegers en nachtelijk zweten.
 
Geraniumolie: Geraniumolie wordt soms genoemd als een etherische olie die kan helpen bij het herstellen van de hormoonbalans. Het wordt gezegd dat het adaptogene eigenschappen heeft, wat betekent dat het kan helpen bij het reguleren van de hormoonspiegels in het lichaam en kan helpen om de effecten van stress op het lichaam te verminderen. Geraniumolie kan helpen bij het verlichten van premenstruele symptomen zoals stemmingswisselingen en pijn.

Bergamotolie: Bergamot etherische olie bevat verbindingen die bekend staan als polyfenolen en flavonoïden. Deze verbindingen hebben antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen mogelijk helpen bij het verminderen van stress en angst, wat op zijn beurt kan bijdragen aan een gezonde hormoonbalans.
 
Er zijn ook studies die aantonen dat bergamot etherische olie kan helpen bij het reguleren van de niveaus van bepaalde hormonen, zoals cortisol en testosteron. Cortisol is een stresshormoon en een teveel aan cortisol kan leiden tot een verstoorde hormoonbalans en gezondheidsproblemen. Testosteron is een hormoon dat van invloed is op de spiermassa, het libido en het algemene welzijn bij mannen en vrouwen.
 
Kamilleolie: Kamille-etherische olie bevat verschillende bestanddelen die gunstig kunnen zijn voor de hormoonbalans, waaronder apigenine en luteoline. Deze stoffen hebben oestrogeen-achtige effecten en kunnen helpen bij het verminderen van hormonale onevenwichtigheden. Er zijn een aantal studies uitgevoerd die aantonen dat kamille-etherische olie kan helpen bij het verminderen van menstruatiepijn en andere symptomen van PMS. Het kan ook helpen bij het verminderen van symptomen van de menopauze, zoals opvliegers en stemmingswisselingen.
 
Jasmijnolie: Jasmijn etherische olie kan helpen bij het reguleren van hormonen en het verbeteren van de hormonale balans. Jasmijnolie bevat stoffen die fyto-oestrogenen worden genoemd, die structureel lijken op het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Deze fyto-oestrogenen kunnen zich binden aan oestrogeenreceptoren in het lichaam en kunnen daarom de werking van het hormoon nabootsen of ondersteunen.

Naast de genoemde enkelvoudige etherische oliën heeft De Groene Linde de Woman Collection ontwikkeld om je hormoonbalans te herstellen. De verschillende soorten etherische olieblends (krachtige combinaties), zoals Hormoonbalans, Chill Pill, Clear Mind, Power Woman, Stop Craving en Waking Up hebben een eigen unieke mix van oliën en specifieke toepassingen die echt de moeite waard zijn om te proberen.

Probeer vandaag nog etherische oliën voor een gebalanceerdere hormoonhuishouding en een beter welzijn. Ontdek de kracht van de natuurlijke oplossingen en bestel nu om de voordelen van etherische oliën zelf te ervaren.

Etherische Olie Hormoonbalans

Bekijk de productpagina
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 47 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken