Ga naar de inhoud
Home » Yoga - Chakra - Meditatie » De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie

De Groene Linde: Chakra-oliën voor balans en energie

Etherische oliën worden gebruikt in combinatie met chakra-werk om een gebalanceerde energie in het lichaam te bevorderen. Chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die corresponderen met verschillende aspecten van ons fysieke, mentale en spirituele welzijn.
 
Bekijk de productpagina

hoe gebruik je chakra olie?

Chakra-oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om de energiebalans in de chakra’s te ondersteunen. Hier zijn enkele suggesties:
 
Massage: Verdun de chakra-olie met een draagolie, zoals amandelolie of jojoba-olie, en gebruik deze om jezelf of iemand anders zachtjes te masseren op de locatie van de betreffende chakra. Dit kan helpen bij het loslaten van blokkades en het bevorderen van een gezonde energiestroom.
 
Aromatherapie: Voeg een paar druppels chakra-olie toe aan een diffuser of aromatherapie-diffuser en verspreid de geur in de ruimte. Adem de geur in en laat de aroma’s de betreffende chakra beïnvloeden.
 
Meditatie: Breng een kleine hoeveelheid chakra-olie aan op je polsen, het derde oog (tussen de wenkbrauwen) of de kruin van je hoofd voordat je begint met mediteren. De geur kan helpen om je te verbinden met de energie van de betreffende chakra en je meditatie-ervaring te verdiepen.
 
Baden: Meng een paar druppels chakra-olie met himalaya zout en voeg het mengsel toe aan je badwater en geniet van een ontspannend bad. Laat de geur en energie van de oliën je chakra’s in balans brengen terwijl je geniet van het warme water.
 
Persoonlijk gebruik: Breng een kleine hoeveelheid chakra-olie aan op je vingertoppen en dep deze zachtjes op de betreffende chakra-punten op je lichaam. Dit kan helpen om de energie in die gebieden te activeren en in balans te brengen.

Welke etherische olie bij welke chakra?

Hier zijn enkele etherische oliën die vaak worden geassocieerd met specifieke chakra’s:

Etherische olie Basis chakra

Het eerste chakra (Muladhara) legt verband tussen het lichaam, de aarde en de manier waarop jij je in de wereld beweegt. Met wilskracht en daadkracht. Dit chakra houdt verband met het zich thuis voelen en aanwezig zijn in situaties. Als je basischakra open is, voel je je gegrond, stabiel en veilig. Je bent in het hier en nu.
 
Basis chakra (Muladhara): Patchouli, cederhout, gember. Deze oliën worden geassocieerd met aarding, stabiliteit en vertrouwen.

Etherische olie Heiligbeen chakra

Een stabiel Heiligbeen chakra (Swadhisthana) duidt op een gezonde omgang met seksualiteit. Hartstocht en emoties worden niet onderdrukt, maar geuit. Activatie leidt tot zelfverzekerdheid, vitaliteit, levenslust en aantrekkelijkheid voor andere mensen. Een niet goed functionerende tweede chakra heeft over het algemeen te maken met onverwerkte problemen uit het verleden.
 
Heiligbeen chakra (Svadhisthana): Ylang-ylang, sinaasappel, sandelhout. Deze oliën worden geassocieerd met creativiteit, passie en emotioneel evenwicht.

Etherische olie Zonnevlecht chakra

Een goed ontwikkeld derde chakra (Manipura) stimuleert op emotioneel vlak de vorming van een sterk IK-gevoel. Dit is nodig om zelfverzekerd en doelgericht door het leven te gaan. Het zorgt ervoor dat je je kunt openstellen voor anderen, zonder dat er teveel negatieve energie binnen kan komen. Een te zwakke zonnevlecht leidt meestal tot onzekerheid en een gebrek aan energie.
 
Zonnevlecht chakra (Manipura): Citroen, pepermunt, rozemarijn. Deze oliën worden geassocieerd met persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en wilskracht.

Etherische olie Hart chakra

Het vierde chakra (Anahata) is het energetisch centrum van liefde, medeleven, menselijkheid en geborgenheid. Het zorgt voor een liefdevol en ondersteunend contact met de ander en voert van het ik-bewustzijn naar het wij-bewustzijn. Een verlaging van het energieniveau kan zich uiten in allerlei klachten in het hartgebied.
 
Hart chakra (Anahata): Roos, jasmijn, groene mandarijn. Deze oliën worden geassocieerd met liefde, compassie en harmonie.

Etherische olie Keel chakra

Het vijfde chakra zorgt voor een evenwichtige, volle stem, een goede ademhaling en ontspannen nek,- kaak- en schouderspieren. Bij het goed functioneren van het Vishuddha-chakra kan de energie vrij stromen. Slecht stromende energie in het keelchakra zorgt vaak voor een stokkende, hese, snel vermoeid klinkende stem. Klachten in de nek en het schoudergebied geven ook een zwak keelchakra aan.
 
Keelchakra (Vishuddha): Lavendel, eucalyptus, kamille. Deze oliën worden geassocieerd met communicatie, expressie en waarheid.

Etherische olie Derde oog chakra

Het derde oog chakra (Ajna) verzorgt de verbinding met de geestelijke wereld en opent de poorten naar intuïtieve kennis. Het verwijst naar een werkelijkheid die tevoorschijn komt zodra het dualistisch waarnemen van de wereld overstegen wordt en de gedachten tot rust komen. Een belangrijk chakra voor de algemene gezondheid omdat deze in verbinding staat met de endocriene klieren.
 
Derde oog chakra (Ajna): Frankincense (Wierook), rozemarijn, lavendel. Deze oliën worden geassocieerd met intuïtie, helder denken en spiritueel inzicht.

Etherische olie Kruin chakra

Het zevende chakra (Sahasrara) hangt samen met spiritualiteit en verlichting. Dit chakra heeft te maken met het streven naar een hogere bewustzijnstoestand. Een geopend zevende chakra veroorzaakt een gevoel van diepe vrede en harmonie, voorbij de dualiteit. Dit leidt tot ervaringen van totaal geluk en brengt de verbinding tot stand met een werkelijkheid die voorbij het denken ligt.
 
Kruinchakra (Sahasrara): Wierook, lavendel, lotus. Deze oliën worden geassocieerd met spiritualiteit, verlichting en verbinding met het hogere zelf.

 
Bij het gebruik van chakra-oliën is het belangrijk om te luisteren naar je eigen intuïtie en te experimenteren met wat voor jou het beste werkt. Iedereen is uniek, dus wat voor de ene persoon werkt, kan anders zijn voor een ander. Vergeet niet om veiligheidsrichtlijnen voor het gebruik van etherische oliën te volgen, zoals verdunning en huidgevoeligheidstesten.

Etherische olie chakra

Bekijk de productpagina
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 48 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken