Ga naar de inhoud
Home » Diverse » Verdiep je in Etherische oliën: Must-Read Boeken!

Verdiep je in Etherische oliën: Must-Read Boeken!

Bij Mindpiece draait alles om liefde voor etherische oliën en aromatherapie. Als gepassioneerde lezer deel ik graag mijn persoonlijke favoriete boeken over aromatherapie die niet alleen mijn liefde voor geuren, maar ook mijn kennis op dit gebied hebben vergroot. Of je nu op zoek bent naar praktische tips, wetenschappelijke inzichten of creatieve toepassingen, deze boeken hebben het allemaal.
 
1. Aromecum (Harmen Rijkema):
Aromecum is mijn go-to ‘olie-bijbel’, met 576 pagina’s aan diepgaande informatie over etherische oliën. Van wetenschappelijke onderzoeken tot praktische toepassingen, dit boek biedt een uitgebreide kijk op verschillende oliën. Ontdek de herkomst, winning, werking en specifieke toepassingen bij diverse klachten. Een onmisbaar naslagwerk voor zowel beginners als gevorderden.
 
Beschikbaar via Bol.com.
 
2. Breng je emoties in balans met essentiële oliën (Thorsten Weiss):
Dit boek richt zich op de psychische voordelen van etherische oliën. Met 43 oliën en praktische toepassingen helpt het je emotionele balans te herstellen. Bijzonder is de ‘Oliedouche’-oefening die op pagina 120 wordt beschreven. Een aanrader voor wie aromatherapie wil inzetten voor mentaal welzijn.
 
Beschikbaar via Bol.com.
 
3. De kracht van Aromatherapie (Pat Princi-Jones):
Dit prachtig vormgegeven boek is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook diepgaande inzichten. Ontdek de wereld van geuren, leer ze te combineren en begrijp hoe ze je gezondheid kunnen beïnvloeden. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het gebruik van etherische oliën bij vrouwen, van zwangerschap tot de overgang.
 
Beschikbaar via Bol.com.
 
4. Praktisch handboek etherische oliën (Christina Anthis):
Een handig en praktisch boek dat 30 enkelvoudige etherische oliën uitlicht. Met uitgebreide informatie en diverse recepten voor lichamelijke gezondheid, persoonlijke verzorging en huishoudelijke toepassingen. Ideaal voor wie op zoek is naar concrete tips en recepten.
 
Beschikbaar via Bol.com.
 
5. Super groen – Etherische oliën (Lisa Butterworth):
Een laagdrempelig boek met 70 uitgelichte etherische oliën. De overzichtelijke opmaak, prachtige foto’s en beknopte, toegankelijke informatie maken dit boek ideaal voor beginners. Een aanrader voor wie op een eenvoudige manier meer wil weten over etherische oliën en aromatherapie.
 
Beschikbaar via Bol.com.
 
6. Geurpsychologie voor iedereen (Claudia de Vos):
Dit boek gaat dieper in op de kracht van geuren op ons brein en lichaam. Ontdek hoe je geuren kunt inzetten om je brein te trainen en leer over 55 verschillende geurprofielen. Een persoonlijke favoriet vanwege de gedetailleerde uitleg en de vele aspecten die worden belicht.
 
Beschikbaar via Bol.com.
 
7. Rock your oils (Hanneke Peeters):
Hanneke Peeters, eigenaar van Rock Your World, deelt in dit boek praktische toepassingen van etherische oliën voor meer levensgeluk en ontspanning. Leer hoe je aromatherapie en andere tools kunt inzetten voor self-care.
 
Beschikbaar via Bol.com.
 
8. Creatief met kruiden en essentiële oliën (Creosa Govaers):
Voor de creatievelingen onder ons biedt dit boek inspiratie om zelf aan de slag te gaan met etherische oliën. Ontdek recepten variërend van deodorant tot wasmiddel en leer hoe je op een natuurlijke wijze je lichaam en huis kunt verzorgen.
 
Beschikbaar via Bol.com.
 
Verdiep je in de wereld van aromatherapie met deze boeken en ontdek de veelzijdigheid van etherische oliën. Of je nu een doorgewinterde gebruiker bent of net begint, deze boeken bieden waardevolle inzichten en inspiratie voor een leven doordrenkt met de heerlijke geuren van aromatherapie. Ga op ontdekkingstocht en verrijk je kennis over de helende krachten van etherische oliën.

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 47 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken