Ga naar de inhoud
Home » Aromatherapie » Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering

Etherische olie bij buikpijn, buikkrampen en slechte spijsvertering

Wil je weten waarom veel mensen kiezen om etherische oliën te gebruiken als een natuurlijke manier om buikpijn te verlichten, welke olie goed is voor de darmen en welke verschillende manieren er zijn om etherische oliën te gebruiken tegen buikpijn. Lees dan snel verder!

Etherische olie tegen buikkrampen

Veel mensen kiezen ervoor om etherische oliën te gebruiken als een natuurlijke manier om buikpijn te verlichten, in plaats van medicijnen op recept of vrij verkrijgbare pijnstillers te gebruiken. Er zijn verschillende redenen waarom mensen deze benadering kiezen:
 
Natuurlijke behandeling: Veel mensen geven de voorkeur aan natuurlijke behandelingen boven medicijnen op recept of synthetische pijnstillers. Etherische oliën worden gemaakt van natuurlijke plantaardige materialen en worden vaak gezien als een veilig en natuurlijk alternatief.
 
Veelzijdigheid: Er zijn veel verschillende etherische oliën die kunnen helpen bij buikpijn, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Dit betekent dat mensen de mogelijkheid hebben om te kiezen welke olie het beste werkt voor hun specifieke symptomen.
 
Geen bijwerkingen: Etherische oliën worden over het algemeen als veilig beschouwd wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt en verdund. In tegenstelling tot medicijnen op recept of vrij verkrijgbare pijnstillers, hebben etherische oliën meestal geen bijwerkingen.
 
Gemakkelijk in gebruik: Etherische oliën kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld door ze in te ademen, op de huid aan te brengen of te verdampen. Dit maakt ze gemakkelijk in gebruik en toegankelijk voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en eenvoudige oplossing voor hun buikpijn.

Welke olie is goed voor de darmen?

Er zijn verschillende etherische oliën die kunnen helpen bij buikpijn, waaronder pepermuntolie, gemberolie en kamilleolie. De reden dat deze oliën kunnen helpen bij buikpijn is omdat ze verschillende eigenschappen hebben die de oorzaken van buikpijn kunnen aanpakken.
 
Pepermuntolie: Pepermuntolie bijvoorbeeld bevat menthol, wat een kalmerend effect kan hebben op de spieren in de darmen. Dit kan helpen bij het verlichten van krampen en spasmen, die vaak een oorzaak zijn van buikpijn.
 
Gemberolie: Gemberolie bevat gingerol en shogaol, twee stoffen die ontstekingsremmend kunnen werken. Ontstekingen in de darmen kunnen leiden tot buikpijn, dus het verminderen van ontstekingen kan helpen bij het verlichten van de pijn.
 
Kamilleolie: Kamilleolie heeft weer een ontspannend effect op het lichaam en kan helpen bij het verminderen van angst en stress, wat vaak gepaard gaat met buikpijn.
 
Tijmolie: Tijmolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van ontstekingen die buikpijn kunnen veroorzaken. Het kan ook helpen bij het verminderen van krampen en spasmen.

De Groene linde is een merk dat verschillende blends van etherische oliën produceert om verschillende gezondheidsproblemen te behandelen, waaronder buikpijn. Enkele van deze blends om buikpijn te verlichten zijn:
 
Muizenbuik – etherische olie buikpijn kind: Maak echt even een momentje vrij voor jouw kind. Zorg voor een warm plekje met bijvoorbeeld zachte dekentjes of kussentjes en zacht licht. Laat je kind lekker op de rug liggen en masseer de buik met de klok mee in cirkels. Misschien voel je zelfs wel wat weerstand zitten tijdens het masseren. Masseer hier rustig door tot de weerstand verdwijnt. Warmte geeft ook een fijn gevoel. Je kan altijd na de massage een warme doek of kruik op de buik leggen voor extra ontspanning.
 
Digest, etherische olie darmen: Heb je last van maag- of darmklachten? Dan kan deze etherische olie verlichting bieden. Vooral na het eten kun je soms een opgeblazen en vol gevoel ervaren. Gebruik deze heerlijke olie en voel de spanning in je buik verminderen.
 
Relax the Cramps, buikkramp olie baby: Relax the Cramps is een massage olie die je kunt gebruiken in de periode dat de darmpjes in opstand komen. Je merkt het snel genoeg aan je kindje. Hard huilen en trappelen met de beentjes. Zo zielig! Vooral de eerste weken moeten die darmpjes flink aan de slag. Maar ook wanneer je kindje van borst- of flesvoeding over stapt naar vaster voedsel kunnen die darmpjes soms voor flinke overlast zorgen!

Etherische olie gebruiken tegen buikpijn

Er zijn verschillende manieren om etherische oliën te gebruiken tegen buikpijn:
 
Inhaleren: Het inademen van etherische oliën kan helpen bij het verlichten van buikpijn. Dit kan gedaan worden door de olie direct uit de fles te inhaleren of door een paar druppels op geursteen te doen en deze gedurende enkele minuten in te ademen.
 
Massage: Etherische oliën kunnen worden verdund met een draagolie zoals amandelolie of jojoba-olie en worden gebruikt voor een buikmassage. Dit kan helpen bij het ontspannen van de spieren in de buik en het verminderen van krampen en spasmen.
 
Verdampen: Het gebruik van een aromatherapie-diffuser kan helpen bij het verspreiden van etherische oliën in de lucht. Dit kan helpen bij het verminderen van stress en angst, wat vaak gepaard gaat met buikpijn.
 
Bad: Toevoeging van een paar druppels etherische olie aan een warm bad kan ook helpen bij het verlichten van buikpijn en het ontspannen van de spieren in de buik. Om de olie met het water te vermengen heb je een emulgator nodig. Maak gebruik van Himalaya zout – voeg 10 tot 15 druppels etherische olie en een scheut draagolie toe.
 
Het is belangrijk om op te merken dat etherische oliën geen vervanging zijn voor medische zorg en dat het altijd belangrijk is om met een arts te spreken als je last hebt van aanhoudende of ernstige buikpijn.
 

De waardering van www.mindpiece.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 46 reviews.
Home
Account
0
Winkelwagen
Zoeken